LICITACE MÁ VÍTĚZE, VILKU VYHRÁLO KREVNÍ CENTRUM

Archiv

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

20. 1. 2022

Budovu známou jako „vilka“ vyhrálo v licitaci frýdecko-místecké Krevní centrum. Společnost podala nejvyšší nabídku 5 910 000 korun. Jednatel centra MUDr. Boris Bubeník v ní plánuje zřídit skladové zázemí.

Objekt v ulici Národních mučedníků (č. p. 587) ve Frýdku pochází z roku 1937 a naposledy sloužil jako školní družina. Stav budovy se však zhoršoval:

„Budova nebyla ve stavu, v jakém by měla být školní družina. Děti mají zajištěny nové a lepší prostory. Náklady na opravy byly vyčísleny na 3,5 milionu korun. Ze strany městských odborů a organizací o tuto budovu nikdo neprojevil zájem, proto jsme se ji rozhodli prodat,“ uvedl náměstek primátora pro majetkoprávní vztahy a majetkové účasti města Radovan Hořínek (ANO 2011).

Objekt s rozsáhlým pozemkem radnice nabídla v licitaci, kterou připravil a uspořádal odbor správy obecního majetku. Nejnižší nabídková cena byla na základě znaleckého posudku stanovena na 2 690 000 korun. Řízení se zúčastnilo 8 zájemců. Příklepem licitátora vznikla zájemci s nejvyšší nabídkou příležitost k uzavření kupní smlouvy. Podmínkou bude kladné rozhodnutí Zastupitelstva města Frýdku-Místku.