CAS: ŠIRŠÍ NABÍDKA AKTIVIT DÍKY DALŠÍMU SPOLKU

Archiv

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

27. 1. 2022

Centrum aktivních seniorů v Místku nabídne širší paletu kroužků a aktivit. V budově v Anenské ulici bude působit další velký seniorský spolek. Rozhodli o tom městští radní.   

Ještě širší nabídka aktivit a dveře otevřené pro všechny seniory. To jsou novinky v Centru aktivních seniorů. Vedle městské organizace Senioři ČR, která působí v budově od jejího vzniku, stejné pravomoce v centru získává také druhý klub ASEČ F-M – Aktivní senioři Česko, Frýdek-Místek.

„My si toho velice vážíme, protože současná radnice, současné vedení radnice pochopilo to, že opravdu je dobře sdružovat seniory od šedesáti let do devadesáti let,“ uvedla Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M.

Spolek Dagmar Kaňokové se zaměřuje na mladší seniorský věk, členy jsou také pracující šedesátníci, zároveň je spolek otevřen všem seniorům.   

„Zaměřujeme se na turistiku, stolní tenis, máme dokonce gastro-turistický kroužek a také aktivity pro starší seniory. Řídíme se heslem Život je včil. Proto si přejeme, aby naši členové byli veselí, smáli se, prostě aby se radovali a žili společenským životem,“ popsala Dagmar Kaňoková.

Pestrý program zajišťuje i první spolek Senioři České republiky, městská organizace Frýdek-Místek. Pro zájemce pořádají aktivity od zdravotních, pohybových, po tvořivé nebo jazykové kroužky. Předseda organizace Senioři F-M a zároveň ředitel Centra aktivních seniorů Dalibor Kališ novinku vítá:

"To není absolutně problém, protože od začátku ve výpůjční smlouvě, která předcházela otevření tohoto Centra aktivních seniorů, a to už je 2 a čtvrt roku, jsme měli vymezené některé organizace, které tady budou s námi bezplatně užívat tyto prostory."

Cílem radnice je zajistit, aby centrum sloužilo všem seniorům bez rozdílu, potvrdil primátor města Petr Korč (Naše Město F-M):

„Nově bude mít v Centru aktivních seniorů své sídlo a kancelář i skupina Aktivních seniorů, která je rovněž spolkem registrovaným v Seniorech České republiky. Věřím, že aktivity paní Kaňokové a skupina seniorů, které kolem sebe sdružuje, oživí toto centrum a přilákají další členy."

Centrum aktivních seniorů, které město vybudovalo za 52 milionů korun, slouží od roku 2019. Noví nebo stávající členové získají informace osobně na recepci, na čísle 558 647 846 nebo prostřednictvím mailů: seniori.fm@seznam.cz a aktivniseniorifm@seznam.cz.