VÍCE VODY NA MÍSTO ZÁSAHU, HASIČI Z FRÝDKU BUDOU MÍT NOVÉ VOZIDLO

Archiv

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

17. 2. 2022

Zásahy dobrovolných hasičů z Frýdku budou efektivnější. Na místo dovezou více vody díky nové velkokapacitní cisternové automobilové stříkačce. Město na nákup nové výjezdové techniky získalo 2,5milionovou dotaci.

Na zásahy moderním velkokapacitním vozem bude jezdit jednotka Sboru dobrovolných hasičů z Frýdku. Zvýší a zkvalitní se tím služby občanům města i širokého okolí v oblasti bezpečnosti.

„Zprávu o poskytnutí dotace vnímáme jako JPO II Frýdek velice pozitivně. Jedná se o náhradu našeho nejstaršího zásahového vozidla, konkrétně CAS 32 T815 6×6, která byla vyrobena už v roce 1989. Jsme velice rádi, že se podařilo navíc získat dotaci a můžeme tak ulehčit rozpočtu města Frýdek-Místek. Nová CAS bude velkokapacitní a doveze na místo zásahu větší množství vody. Naše poděkování patří hlavně vedení města, které nás ve službě občanům města podporuje,“ řekl zástupce velitele JPO II Frýdek Lukáš Kmec.

Podle primátora města Frýdku-Místku Petra Korče (Naše Město F-M) je důležité, aby se hasiči mohli při výkonu svého náročného poslání spolehnout na odpovídající zázemí:

„Chceme, aby hasiči měli k dispozici kvalitní výjezdovou techniku, jsme rádi, že se nám daří zajistit hasičům nejvyšší standard při jejich důležité práci. Sbor dobrovolných hasičů Frýdek je v nejvyšší kategorii dobrovolných hasičů, sbor má velmi dobré jméno i pověst a je srovnatelný s profesionály.“

Město požádalo o příspěvek na novou výjezdovou techniku z peněz ministerstva vnitra a bylo úspěšné, potvrdil náměstek primátora pro dotace a ekonomický rozvoj Jakub Míček (ANO 2011):

„Podařilo se nám získat dotaci ve výši 2,5 milionu korun, a to z rozpočtu Ministerstva vnitra – generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR, pořízení cisternové automobilové stříkačky vyjde celkem na 8 milionů korun.“

Zároveň vrcholí rekonstrukce hasičské zbrojnice jednotky Sboru dobrovolných hasičů Frýdek ve Střelniční ulici. Požárníkům chybělo kvalitní zázemí a také technický stav budovy už nevyhovoval. Nově budou mít prostornou garáž i výjezdové plochy, parkování pro osobní vozy i tréninkové dráhy pro hasičský sport. V nově zateplené budově nebude chybět šatna pro členy jednotky, nové schodiště i vnitřní instalace. Rekonstrukce vyjde na zhruba 60 milionů korun a hasiči by nové zázemí měli začít využívat v druhé polovině roku 2022.