FRÝDEK-MÍSTEK JE PŘIPRAVEN POMOCI

Archiv

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

27. 2. 2022

Frýdecko-místecká radnice v reakci na válečný konflikt na Ukrajině prověřuje všechny možnosti ubytování zejména pro matky a děti, které posílají muži bránící svou vlast k nám do bezpečí. Město je připraveno poskytnout finanční i materiální pomoc.

V týdnu od 28. 2. proběhne bezpečnostní rada města, dle vývoje je připraveno i jednání krizového štábu. 9. března se uskuteční jednání zastupitelstva, kterému bude navržena ke schválení konkrétní forma pomoci.

„V posledních hodinách jsem dostal od občanů mnoho zpráv a telefonátů s nabídkami pomoci. Mnoho z nich již pomáhá lidem, které z Ukrajiny žene válka, zcela spontánně, a nabízí jim dopravu, pomoc a přístřeší. Chci všem lidem z celého srdce poděkovat a zároveň za město Frýdek-Místek deklarovat, že jsme připraveni poskytnout veškerou pomoc, která bude v našich silách,“ potvrdil primátor Petr Korč (Naše Město F-M).

Město uveřejnilo také informace pro ukrajinské občany, kteří již u nás žijí nebo kteří do naší republiky teprve míří. Je jim k dispozici telefonní linka a e-mail (+420 974 801 802, ukrajina@mvcr.cz). 

Podrobné organizační informace pro občany Ukrajiny je možné zjistit zde: https://www.frydekmistek.cz/cz/o-meste/06104173-dulezite-informace-pro-obcany-ukrajiny.html

„Jsme s vámi, Ukrajino. Děkuji všem obyvatelům Frýdku-Místku. Za pomoc, vlídné slovo a modlitbu, " dodal primátor Petr Korč.

Město symbolicky podpořilo Ukrajinu vyvěšením ukrajinské státní vlajky na magistrátu, také frýdecko-místecká hala Polárka svítí na podporu napadené země žluto-modře. Aktuální informace sledujte na městském webu, facebooku a v Mobilním Rozhlase.