PRVNÍ EKUMENICKÁ SNÍDANĚ VE FRÝDKU-MÍSTKU

Archiv

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

25. 3. 2022

Představitelé církví a primátor města Frýdku-Místku Petr Korč se sešli u jednoho stolu.

Společné setkání, na kterém byli zastoupeni představitelé různých církví ve městě, se uskutečnilo vůbec poprvé. Účelem snídaně bylo hledání jednotné cesty a společného dialogu.

„Dnes jsem absolvoval další z velmi inspirativních setkání, tentokrát s představiteli církví, které působí v našem městě. Pozoruhodné je, že podobné setkání se podle všech zúčastněných uskutečnilo v moderní historii Frýdku-Místku vůbec poprvé. Děkuji děkanu Římskokatolické farnosti Místek Danielu Víchovi, který nám tuto možnost hledání společné cesty a spolupráce zprostředkoval. Dotkli jsme se mnoha aktuálních témat, včetně konkrétní pomoci lidem prchajícím před válečným konfliktem,“ uvedl primátor Petr Korč (Naše Město F-M).

Snídaně se zúčastnili zástupci Slezské církve evangelické, Církve živého Boha, Českobratrské církve evangelické, Církve bratrské a římskokatolické.

„Všichni jsme byli velmi rádi za vstřícnost pana primátora naslouchat a věříme, že spolupráce mezi církvemi a městem může pomoci všem obyvatelům města,“ řekl děkan Římskokatolické farnosti Místek Daniel Vícha.

Ekumenická setkání s primátorem města se budou konat pravidelně.

Na fotografii zleva: Českobratrská církev evangelická – Eliška Geislerová. Slezská církev evangelická – Lukáš Borecki, Církev římskokatolická – Václav Rylko a Daniel Vícha, Církev bratrská – Lukáš Nyzio, Církev živého Boha – Petr Szlaur.