FRÝDEK-MÍSTEK SE PŘIPOJÍ K HODINĚ ZEMĚ

Archiv

MM F-M, Ing. René Stejskal

25. 3. 2022

K celosvětové akci na ochranu přírody připomínající změny klimatu se připojil i Frýdek-Místek. Zapojené veřejné instituce, firmy a domácnosti 26. března na jednu hodinu od 20.30 do 21.30 vypnou osvětlení a elektrospotřebiče.

„Ve Frýdku-Místku zhasne veřejné osvětlení v Komenského, Janáčkově a Koloredovském parku, dále v parcích Pod zámkem, Jižní svahy, Sadech Bedřicha Smetany. V hale Polárka pohasne venkovní barevné osvětlení haly i světelný infopanel na hale, omezí se chlazení ledu na akceptovatelnou úroveň pro zachování kvality povrchu, ztlumí se osvětlení ledové plochy při večerním bruslení veřejnosti na bezpečnou míru a osvětlení bude utlumeno i na recepci. Aquapark Olešná vypne nedůležité osvětlení aquaparku, omezí vzduchotechniku, sauny a ztlumí také všechny technologie,“ vypočetl náměstek primátora pro životní prostředí Leonard Varga (Piráti).

Ve městě v dané hodině bude zhasnuto nasvícení baziliky minor a Základní umělecké školy. Hodinu Země může podpořit kdokoliv tím, že zhasne světla a vypne elektrospotřebiče.