MĚSTO ROZŠIŘUJE SLUŽBY CENTRA AKTIVNÍCH SENIORŮ

Archiv

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

25. 3. 2022

V Centru aktivních seniorů v Anenské ulici v Místku bude působit správce. Rozhodla o tom rada města. Správce má zajišťovat, aby všechny spolky měly vhodné podmínky pro svou činnost.

Zatím se o správcovskou činnost staral jeden ze spolků, díky novému správci by se mohl soustředit přímo na aktivity pro seniory:

„Chceme podpořit působení seniorských spolků. Úkolem správce bude starat se o městský majetek, udržovat jej a napomáhat chodu Centra aktivních seniorů. Spolky budou moci své aktivity dále rozvíjet a uvolní se jim ruce pro samotnou činnost,“ potvrdil primátor Petr Korč (Naše Město F-M).

Jde o další z novinek v CASu. V lednu v centru vedle městské organizace Senioři ČR, která působí v budově od jejího vzniku začal působit druhý velký seniorský spolek ASEČ F-M – Aktivní senioři Česko, Frýdek-Místek, díky jehož činnosti, zaměřené také na mladší seniorských věk, se nabídka aktivit ještě rozšířila.

„Zřízení funkce správce vítám. Přejde na něj starost o technické záležitosti a určitě ulehčí seniorským organizacím jejich působení v Centru aktivních seniorů,“ dodala předsedkyně Aktivních seniorů Frýdek-Místek Dagmar Kaňoková.

Funkci správce doposud zajišťovala organizace Senioři ČR, potvrdil předseda organizace Dalibor Kališ:

„Zatím jsme se o tyto činnosti starali my, musel jsem starat o odběry tepla a další technické věci, o které se nyní postará nový správce, díky tomu se budeme moct starat pouze o naši činnost, hlavní pro nás je, aby centrum dobře fungovalo.“

Spolky pro zájemce nabízejí širokou nabídku aktivit od zdravotních, pohybových, po tvořivé nebo jazykové kroužky. Spolky byly o novince obeznámeny na radě seniorů.