ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ ZMĚNIL ADRESU

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

31. 3. 2022

Radniční 13. To je nová frýdecká adresa odboru životního prostředí a zemědělství. Jeden z největších odborů magistrátu se do zrekonstruované historické budovy přestěhoval z Místku. Klientům se budova otevře v pondělí 4. dubna.

V objektu díky úpravám vzniklo 17 kanceláří. Jedna z nich je uzpůsobena pro potřeby imobilních občanů. Lidé s hendikepem se do ní dostanou bezbariérovým vstupem z Farní ulice a získají v ní veškeré požadované informace z odboru. Úředníci mají v každém patře k dispozici kuchyňský koutek, sociální zázemí, mohou využívat také sprchu a kolovnu.

Výhodou pro většinu klientů, kteří docházejí na odbor životního prostředí a zemědělství vyřizovat své záležitosti, bude blízkost jednotlivých budov magistrátu. Práce odboru životního prostředí a zemědělství je s činností ostatních odborů provázaná a je výhodou sídlit blízko sebe. Občané si vše potřebné budou moci zajistit na jedné ulici.  

„Fasádu jsme podle historických fotografií a pohlednic zapůjčených zdejšími sběrateli co nejvíce přiblížili původnímu vzhledu, což je nejvíce vidět u oken a vchodu, kde jsme zachovali historizující prvky. Pro občany bude jednoznačným přínosem, že většinu služeb nyní vyřídí na jednom místě bez toho, že by museli přejíždět mezi Frýdkem a Místkem,“ uvedl náměstek primátora pro finance a investice Jiří Kajzar (Naše Město F-M).

Původně byla budova jednopodlažní s velkými výlohami. V 90. letech v již přestavěné a zrekonstruované budově sídlila Banka Haná. Následně objekt získalo v dražbě město.

Kompletní rekonstrukce čtyřpodlažního objektu, která odstartovala v loňském roce, vyšla na zhruba 21 milionů korun. Vnitřní úpravy se dotkly všech konstrukcí a bylo nutné provést nové rozvody vody, kanalizace, elektroinstalace, vzduchotechniky a klimatizace. Budova je zateplená, má nová okna i střešní krytinu. Vytápění budovy je nově zajištěno z centrálního zdroje.

Na uvolněné místo v budově magistrátu v ulici Politických obětí v Místku se přesune oddělení správy sociálně-právní ochrany dětí odboru sociální péče, který sídlí v pronájmu ve vedlejší budově Okresní správy sociálního zabezpečení Frýdek-Místek.

Nová adresa:
Magistrát města Frýdku-Místku
odbor životního prostředí a zemědělství
Radniční 13
738 01 Frýdek-Místek

 

ÚŘEDNÍ HODINY zůstanou pro odbor životního prostředí a zemědělství i v novém působišti stejné: 

Pondělí                           8:00 – 17:00 hodin
Středa                            8:00 – 17:00 hodin
Čtvrtek                          13:00 – 15:00 hodin

 

Kancelář se vstupem pro imobilní občany.

Slavnostní přestřižení pásky: (zleva) náměstek primátora Jiří Kajzar (Naše Město F-M), vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Šárka Gilarová, primátor Petr Korč (Naše Město F-M), náměstek primátora Leonard Varga (Piráti).