Prázdniny ve městě letos obohatí sportovní kluby

Archiv

MM F-M, Ing. René Stejskal

19. 4. 2022

Středisko volného času Klič připravilo pro děti na léto tradiční pobytové a příměstské letní tábory a Prázdniny ve městě nově včetně akce Vraťme dětem pohyb. „Loni se sportovní akce Vraťme dětem pohyb setkaly s nečekaným zájmem ze strany rodičů a dětí, proto v ní chceme pokračovat. Klíč vše zorganizoval a sladil se sportovními oddíly a věřím, že děti přiláká možnost zasportovat si. Díky podpoře města mohlo SVČ Klíč uspořádat také zajímavé letní tábory s přijatelnou cenou,“ řekl primátor Petr Korč (Naše Město F-M). 

„O prázdninách proběhne 29 táborů, devět pobytových a 20 příměstských táborů s celkovou kapacitou více než tisíc míst,“ potvrdil ředitel SVČ Klíč Patrik Siegelstein. Pobytové tábory jsou poblíž Frýdku-Místku i v jižních Čechách ubytováním v budovách, chatkách nebo stanech a vždy mají celotáborovou hru. Jeden tábor je určen těm, kteří na něj jedou poprvé. Příměstské tábory jsou všeobecné i zaměřené a letos se jich mohou účastnit děti již od pěti let.

Letošní Prázdniny ve městě nabízejí výtvarné dílny, hry, soutěže, turnaje, deskové hry, ukázky tábornických dovednosti, výlety, exkurze a pohybové aktivity přinese spojení s akcí Vraťme dětem pohyb. Akce jsou financovány městem, proto jsou pro děti zdarma. Přehled táborů najdete v příloze a na stránkách https://klicfm.cz.