MĚSTO JEDNALO S NEMOCNICÍ

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

6. 5. 2022

Primátor Petr Korč s náměstkem pro zdravotnictví Igorem Juričkem iniciovali schůzku s vedením nemocnice, se senátorkou Helenou Pešatovou a s poslancem a starostou Dobré Jiřím Carbolem. Vyjasnili si stanoviska kolem současné situace v nemocnici. Ředitel nemocnice Tomáš Stejskal přítomné informoval, že byť se stav nevrátí do doby před 1. dubnem, budou se snažit zajistit péči v co největším rozsahu.

„Jsem rád, že se nemocnice snaží zachovat péči pro děti v co největší možné míře. Velká informovanost o situaci v nemocnici spustila lavinu dalších událostí. Například se městu ozval lékař, zájemce o místo v nemocnici, jehož žádost jsme předali. Dalším zájemcům o práci na dětském oddělení je město schopno nabídnout byt. Těšíme se, že z tiskové konference plánované nemocnicí na příští týden vzejdou další pozitivní informace pro rodiny s dětmi,“ uvedl po jednání primátor Petr Korč.

Tisková konference Nemocnice ve Frýdku-Místku na téma "aktuální situace na dětském oddělení" se uskuteční ve středu 11. května.