Středisko TM Severní Morava dlouhodobě kraluje republice!

Archiv

Miroslav Sykora

30. 3. 2010

     Dlouhých 7,5 roku nebyla Severní Morava na poli talentované mládeže do 18 let celkově poražena! I v sobotu 27. března 2010 se v Nymburku podařilo 42 závodníkům získat takové medailové úspěchy na testování talentů, které vynesly opětovný celkový triumf.

     A to nebyl zdaleka jediný úspěch. Ze šesti pohárů pro nejúspěšnější jednotlivce jich 5 získali práve severomoraváci! Rovné tři pak putovaly přímo do Frýdku-Místku. Škola TaeKwon-Do ITF Frýdek-Místek má kromě jiných opět nové, výrazné hvězdy. Jsou jimi: žák Matěj Svoboda (nejúspěšnější žák celé soutěže), žákyně Anna Nevludová (nejúspěšnější žákyně celé soutěže), junior A Marek Mojžíšek (nejúspěšnější junior A celé soutěže). Všichni trénují v TKDFM na 8.ZŠ. S nimi se podobného úspěchu dočkali z STM Severní Morava také Kateřina Weizerová (Joomuk F-M) – nejúspěšnější juniorka A celé soutěže a Tomáš Peterek (Ostrava) – nejúspěšnější junior B celé soutěže. Krom třech jmenovaných se z dalších TKDFM taekwon-distů se o zlaté medaile zasloužili: Sabina Knapová, Vendula Bluchová, Dalibor Pantlík, Adéla Moravcová, Barbora Kološová, Jana Krejčová a Tereza Lysková. 

     Jedním z nejvýraznějších týmových úspěchů bylo vítězství týmu juniorů Severní Morava 1 ve sportovním boji. Na cestě za zlatem bylo nutné zvítězit nad týmy Jižní Morava 2, Praha II 2.tým a nad Jižními Čechy. Zvláště Praha II 2. tým byl velmi srdnatým soupeřem, neboť stav skončil 5:5 na body a muselo se prodlužovat. O prestižnosti týmového Matsogi hovoří i to, že se jeden z jiných koučů z jiného střediska, v nadšení nad týmovými výkony, vyjádřil slovy: „Já miluju týmový boj! 8-)“. Podobně se ke zlatu probojovaly i děvčata Severní Moravy – 1.tým, když porazily jak Prahu I, tak Prahu II no a ve finále náš druhý tým dívek Severní Moravy!!! 😎 Na tomto testování středisek padlo mnoho naprosto nečekaných individuálních super výkonů našich svěřenců. Bylo dosaženo úspěchů ve více disciplínách, ne jen v jedné. Projevilo se, že SM taekwon-disté jsou více univerzálnějšími, než tomu bývalo dříve. A to je dobré znamení. Pokud by se hodnotily všechny medaile (i v kategoriích, kde bylo méně soutěžících), dalo by se říci, že medailový zápis je tento: 25-22-17. Dost možná se jedná o rekord STM SM, neboť kdysi se kvalita medaile nehodnotila.

     STM Severní Moravy bylo se 42 soutěžícími opět těžkým nerozlousknutelným oříškem pro STM Praha 1, STM Praha 2, STM Jižní Čechy, STM Jižní Morava. Plných 17 talentů ze 42 je z TKDFM. 19 zlatých medailí a 22 stříbrných a 15 bronzových vyneslo příčku nejvyšší. Pohár za 1. místo celkově převzal hlavní trenér Ing. Miroslav Sýkora (TKDFM). Na přípravě talentů se měrou významnou podílejí také Jozef Juhás (Joomuk F-M), Kamil Šamal (Karviná), Kamil Tihelka (Opava), Tomáš Cáhlík (Ostrava).

     Projekt Středisek talentované mládeže v krajích či regionech funguje úspěšně již od roku 1998. Severomoravští taekwon-disté do 18 let se sjíždějí na pravidelné měsíční tréninky do Ostravy, kde díky škole Il-Dong (ved. Ing. Marek Lazor) trénuje STM již dlouhodobě. V minulosti se o léta úspěchů zasloužila hodně také Mgr. Jana Mikulenková (Ostrava).

     Poděkování v tomto článku patří Kateřině Birkášové (soutěžní oddělení) a také našim rozhodčím, kteří s námi mohli na úkor svého volného času jet do Nymburka na soutěž. Jsou to: Lada Hloušková (TKDFM), Jan Kollár, Dominika Žitníková a Zbyněk Pavlík (všichni Joomuk F-M) a Markéta Kovaříková (Ostrava).

     TKDFM děkuje Městu Frýdek-Místek a firmě KIMEX za participaci na činnosti TKDFM.

Autor: Miroslav Sýkora.


Foto k článku – fotograf Kamil Tihelka zachytil při dálkovém kopu Nomo Chagi Marka Mojžíška z TKDFM 8.ZŠ. Ten se stal nejúspěšnějším juniorem A celé soutěže!