ZÁPIS DO PRVNÍ TŘÍDY – 6. a 7. února

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

9. 1. 2012

K zápisu do prvních tříd se dostaví děti, které do 31. srpna 2012 dovrší věku šesti let, tj. děti narozené od 1. 9. 2005 do 31. 8. 2006. Do školy ale mohou být přijaty i děti, kterým teprve bude šest let v době od září do konce června příslušného školního roku, tj. děti narozené od 1. 9. 2006 do 30. 6. 2007, jsou-li přiměřeně tělesně i duševně vyspělé. Podmínkou přijetí dítěte narozeného v období od září do konce prosince 2006 k plnění školní docházky je doporučující vyjádření pedagogicko-psychologické poradny a podmínkou přijetí dítěte narozeného od ledna do konce června 2007 jsou doporučující vyjádření školského poradenského zařízení a odborného lékaře, která k žádosti přiloží zákonný zástupce (rodič).

Děti by měly u zápisu prokázat schopnost soustředěnosti i dostatečnou slovní zásobu, rozlišit barvy, nakreslit jednoduchou postavu, reagovat na pojmy nahoře, dole, vlevo, vpravo a podobně. Rodiče musí u zápisu doložit rodný list dítěte a svůj platný občanský průkaz. Informace o zápisech dětí do prvních tříd jsou k dispozici na jednotlivých základních školách i na jejich webových stránkách.

Základní školy podléhají spádovým obvodům. Rodiče ale mohou své potomky zapsat i do jiné školy než spádové, ta ovšem musí mít dostatečnou kapacitu. Všeobecně totiž platí, že spádové školy přednostně přijímají žáky s místem trvalého pobytu v příslušném školském obvodu.

Letos se k zápisům dostaví přes 600 předškoláků, a to včetně dětí, které loni dostaly odklad školní docházky.

Spádová škola:
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 
web: www.1zsfm.cz
Školský obvod je vymezen ulicemi: Akátová, Bruzovská, Cihelní, Dolní, Dr. Vančury, Farní, Hasičská, Hluboká, Horymírova, Husova, Jana Švermy, Jeronýmova, Jiráskova, Josefa Hory, Joži Uprky, Karolíny Světlé, Klicperova, Legionářská, Mánesova, Na Blatnici, Na Půstkách, Podlesní, Prokopa Holého, Příčná, Radniční, Řeznická, Smetanova, Střelniční, Těšínská, tř. T. G. Masaryka, Třanovského, Zámecká, Zámecké nám., Žižkova.

Spádové školy:
Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555             web: www.2zsfm.cz
Základní škola Frýdek-Místek, Jiřího z Poděbrad 3109                                web: www.11zsfm.cz
Školský obvod je vymezen ulicemi: Bavlnářská, Bedřicha Václavka, Černá cesta, Dobrovského, Dr. M. Tyrše, Dr. Petra, Dvorská, Hlavní třída, J. Božana, Jana Čapka, Jiřího Mahena, Jiřího z Poděbrad, Josefa Kavky, Kostikovo náměstí, Kpt. Nálepky, Krátká, Lipová, M. Chasáka, Malá, Mikoláše Alše, Na Poříčí, Na Veselé, Na Vyhlídce, Na Výsluní, Nádražní, Na Podvolání, Národních mučedníků, Nové Dvory-Hlíny, Nové Dvory-Kamenec, Nové Dvory-Podhůří, Nové Dvory-Vršavec, Novodvorská, Ó. Łysohorského, Okružní, Panské Nové Dvory, Pekařská, Pod Zámečkem, Potoční, Přemyslovců, Příkrá, Růžová, Sadová, Slavíčkova, Slezská, Sokola Tůmy, Spojovací, Staroměstská, Svatoplukova, Šeříková, Těšínská, tř. T. G. Masaryka, Třešňová, V Zahradách, Viléma Závady.
Do školského obvodu Základní školy a mateřské školy Frýdek-Místek, Jana Čapka 2555 a Základní školy Frýdek-Místek, Jiřího z Poděbrad 3109 patří také místní část Skalice s výjimkou vzdělávání na prvním stupni základní školy.

Spádová škola:
Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, El. Krásnohorské 2254     web: www.5zsfm.cz
Poznámka: s účinností od 1. 1. 2012 rozhodlo Zastupitelstvo města Frýdku-Místku o sloučení příspěvkových organizací Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, El. Krásnohorské 2254 a Základní škola Frýdek-Místek, El. Krásnohorské 139. Přejímající organizací se stala Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, El. Krásnohorské 2254. Sloučením zanikla Základní škola Frýdek-Místek, El. Krásnohorské 139. 
Školský obvod je vymezen ulicemi: 2. května, Antala Staška, Bruzovská, Čs. červeného kříže, Divišova, Dlouhá, Dr. Jánského, El. Krásnohorské, Fügnerova, Gajdošova, Gogolova, H. Salichové, Habrová, Heydukova, Horní, Hutní, I. J. Pešiny, I. P. Pavlova, J. E. Purkyně, J. Kaluse, Jabloňová, Jaroslava Haška, Javorová, Jiřího Hakena, Josefa Kajetána Tyla, Josefa Skupy, K Hájku, K Lesu, Křižíkova, Lískovecká, Lubojackého, Mariánské náměstí, Maryčky Magdonové, Maxe Švabinského, Míru, Na Aleji, Na Bažinách, Na Kopci, Na Podlesí, Na Stráni, Na Štěpnici, Nad Lipinou, Nad Mostárnou, Nad Rybníkem, Nad Stadionem, Olbrachtova, P. Jilemnického, Petra Cingra, Pod Školou, Pod Vodojemem, Puškinova, Resslova, Revoluční, Rokycanova, Růžový pahorek, Rybnická, Skautská, Slunečná, Sokolská, Stanislava Kostky Neumana, Střelniční, Škarabelova, Tichá, Tolstého, Topolová, U Nemocnice, U Zavadilky, V. Vantucha, Vřesová, Zátiší.

Spádová škola:
Základní škola a mateřská škola Naděje, Frýdek-Místek, Škarabelova 562
web: www.specskolynadeje.cz
Školský obvod tvoří území statutárního města Frýdku-Místku.

Spádová škola:
Základní škola Frýdek-Místek, Komenského 402                                         web: www.4zsfm.cz
Školský obvod je vymezen ulicemi: 4. května, Beskydská, Bezručova, Bohuslava Martinů, Družstevní, Emy Destinové, F. Čejky, Františka Linharta, Frýdlantská, Havlíčkova, J. Jabůrkové, Janáčkova, Josefa Lady, Jungmannova, K Olešné, Komenského, Kvapilova, Květná, Lesní, Luční, Malé náměstí, Maxima Gorkého, Na Hrázi, Nad Potokem, Nad Přehradou, Nerudova, Nová, Palkovická, Pavlíkova, Pod Letištěm, Podpuklí, Polní, Příborská, Rudolfa Vaška, Svazarmovská, Školská, U Náhonu, Vojtěcha Martínka, Zborovská, Zdeňka Štěpánka, Zelená.

Spádová škola:
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400                                                     web: www.sestka-fm.cz
Školský obvod je vymezen ulicemi: 8. pěšího pluku, Anenská, Antonínovo náměstí, Dvořákova, Erbenova, Farní náměstí, Hálkova, Hlavní třída, J. Opletala, Jaroslava Lohrera, Josefa Václava Sládka, Karla Hynka Máchy, Libušina, Malé náměstí, Malý Koloredov, Na Příkopě, náměstí Svobody, Ostravská, Pionýrů, Pivovarská, Riegrova, Spořilov, Stará cesta, Štursova, Tržní, U Staré pošty, Vojanova, Wolkerova, Zahradní.
Do školského obvodu Základní školy Frýdek-Místek, Pionýrů 400 patří také místní části Chlebovice, Lysůvky a Zelinkovice s výjimkou vzdělávání na prvním stupni základní školy.

Spádová škola:
Základní škola Frýdek-Místek, 1. máje 1700                                               web: www.7zsfm.cz
Školský obvod je vymezen ulicemi: 1. máje, 28. října, Bahno-Hlíny, Bahno-Příkopy, Bahno-Rovňa, Beethovenova, Bezručova, Březová, Čelakovského, Družstevní, Fráni Šrámka, Frýdlantská, Gagarinova, Josefa Myslivečka, Josefa Suka, Ke Splavu, Křížkovského, Mozartova, Myslbekova, Na Konečné, Palackého, Politických obětí, Říční, Stará Riviera, Svatopluka Čecha, Třebízského, U Ostravice, Václava Talicha.

Spádová škola:
Základní škola Frýdek-Místek, Československé armády 570                              web: www.osmicka.cz
Školský obvod je vymezen ulicemi: 17. listopadu, Bahno-Štandl, Beskydská, Boženy Němcové, Brožíkova, Březinova, Collo-louky, Čajkovského, Československé armády, Dr. Antonína Vaculíka, Fibichova, Foerstrova, Foglarova, Jiřího Trnky, Kolaříkova, Kollárova, Lidická, Marie Majerové, Marie Pujmanové, Ondrášova, Ostravská, Piskořova, Pod Štandlem, Příborská, Raisova, Vítězslava Nezvala, Vrchlického.

Spádová škola:
Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Lískovec, K Sedlištím 320 
web: http://info.skola.liskovec.cz
Školský obvod tvoří místní část Lískovec.

Spádová škola:
Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek – Chlebovice, Pod Kabáticí 107, příspěvková organizace                                                                                web: www.zschlebovice.cz
Školský obvod tvoří místní části Chlebovice, Lysůvky, Zelinkovice.

Spádová škola:
Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek – Skalice 192, příspěvková organizace
web: www.skolaskalice.cz
Školský obvod tvoří místní část Skalice.