Festival Pivopění se uskuteční první srpnovou sobotu

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

23. 7. 2019

„Pivopění se letos koná už popáté a rok od roku se těší vyšší návštěvnosti. Široká škála pivních chutí láká na festival spoustu lidí, i ty, u kterých třeba pivo ani není na seznamu nejoblíbenějších letních nápojů. Přijdou se ale pobavit se svými přáteli a přitom se jim dostane kvalitní nabídky ve stáncích i na pódiu,“ říká primátor Michal Pobucký.

O zábavu na festivalu se postará sedm kapel. „Program zahájí v 14:30 legendární ostravská skupina Buty a po půlnoci uzavře pop-rocková skupina UDG. Mezi účinkujícími se objeví také frýdecko-místecké kapely, například rockoví Trochumoc, punk-rock'n'rollová formace Positive nebo crossoverová skupina Slepí křováci,“ přiblížila Gabriela Kocichová z KulturyFM. Pro děti budou připraveny menší skákací atrakce a oblíbené stolní fotbálky.

Návštěvníci se mohou těšit na různé druhy piva, nabízet je bude přes dvacet minipivovarů. Chybět nebudou ani ta nealkoholická. Podávat se budou nakládané sýry, pomazánky, utopenci, ale také guláš, grilované speciality a další dobroty.

Festival také podpoří nový sbírkový program statutárního města Frýdek-Místek – Daruj F≈M. „V tuto chvíli program zahrnuje sbírku na opravu evangelického kostela ve Frýdku. Město každou korunu, kterou občané do sbírky přispějí, dorovná další korunou. Na akci se můžete o sbírce dozvědět více a také přispět,“ říká o projektu, ve kterém spojuje město síly s veřejností ředitel Kultury F≈M Rostislav Hekera.

Pátý ročník festivalu Pivopění pořádá statutární město Frýdek≈Místek prostřednictvím své organizace Kultura F≈M. Na akci se podílejí městské společnosti Frýdecká skládka a. s. a TS a. s.

Program

13.30 otevření areálu

14.30 Buty

16.00 Trochumoc

17.30 Positive

19.00 Slepí Křováci

20.30 Houpací koně

22.00 Poletíme?

23.45 UDG

Zatím potvrzené pivovary

Řemeslný pivovar Morava Frýdek-Místek, Pivovar Koníček Vojkovice; Pivovar Kohutka Vyšní Lhoty Valašský pivovar Kozlovice, Beskydský pivovárek Ostravice, Albrechtický pivovar Albrechtice, Městský pivovar Štramberk, Minipivovar Krmelín Krmelín, Starobělský Pivovar Stará Bělá, Karvinský pivovar Karviná, Sachsenberg pivovar Český Těšín, Minipivovar Paličák Palačov, Starý Jičín, Beerokracie Craft Brewery Ostrava, Pivovar Létající Bezdomovec Ostrava, Pivovar Aero Ostrava, Žíznivý dromedár Ostrava, Minipivovar Troll Ostrava, Pivovar Helf Osek nad Bečvou, Rodinný minipivovar Valášek Vsetín, Řemeslný pivovar Nachmelená Opice Krnov, Pivovar Černá Hora, Beskydská pivotéka