Frekventovaná Příborská bude neprůjezdná

Archiv

MM F-M, Bc. Jana Matějíková

13. 10. 2020

„O nepříjemných dopravních uzavírkách informujeme řidiče i přesto, že v prvé řadě by tak měl učinit kraj, který vydával rozhodnutí o uzavírce, nebo ŘSD, realizátor výstavby obchvatu. Opět se ale potvrdilo, že tomu tak není, stejně jako v případě letošní opravy Lískovecké nebo mostních ramp estakády u Frýdy, které rovněž nerealizuje město. Nechceme řidiče nechávat v blažené nevědomosti, takže je upozorňujeme předem, že na jednom z úseku hlavního tahu na Český Těšín a Nový Jičín bude na několik dní zcela vyloučena doprava. To bude spojeno s dopravními komplikacemi a objízdnými trasami, které budou navíc pro řidiče vozidel vyšších než 4,2 metry platit mnohem déle,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher, který zároveň vyzývá řidiče, aby se, pokud to je možné, danému místu ve stanovený termín vyhnuli a ušetřili si tak nervy i čas strávený v kolonách.

 

Uzavírka části Příborské je naplánovaná od pátku 16. října do neděle 18. října a následně také od 20. do 22. listopadu. V obou termínech začne v pátek v 18 hodin a skončí v neděli ve 24 hodin. Uzavírka bude úplná, tedy pro veškerou dopravu bez výjimky.

Objízdnou trasu stanovil krajský úřad v obou termínech po ulicích Beskydská – Pod Puklí – Palkovická – Kvapilova.

Následně, tedy od 19. října bude komunikace Příborská ve zmíněném přemostěném úseku průjezdná JEN PRO osobní vozidla a vozidla nižší než 4,2 m.

POZOR:

Vozidla vyšší než 4,2 metry (některé typy kamionů a autobusů) pod přemostěním z důvodu postaveného lešení a montáže bednění neprojedou. Od 19. října proto budou nucena jezdit po v každém směru zvlášť stanovených objízdných trasách.  

Objízdná trasa pro vozidla vyšší než 4,2 metry od 19. října:

Směr na Příbor, Nový Jičín – řidiči jedoucí od Frýdlantu n/O. (po ulici Beskydská) nebo od Českého Těšína (po Hl. třídě a Janáčkově) ve směru na Příbor pojedou na velký kruháč u Tesca, projedou jeho parkovištěm přes Collo louky (kolem OBI) a budou pokračovat po dočasně, kvůli této situaci, zprovozněné ulici 17. listopadu směrem nahoru k Olešné, kde se napojí na Příborskou.

Směr na Český Těšín a Frýdlant n/O. – řidiči jedoucí od Příbora ve směru na Český Těšín nebo Frýdlant n/O. sjedou z ulice Příborská (bývalá odbočka na Olešnou) na ulici 17. listopadu (dočasně v souvislosti s touto situací zprovozněna) a za Albertem odbočí doleva na sjezd na Beskydskou (hlavní tah od Ostravy na Beskydy), přijedou na kruháč u Tesca – rovně pojedou dál na Frýdlant n/O. nebo se prvním sjezdem za kruhovým objezdem dostanou na Příborskou, Janáčkovu a Hl. třídu ve směru na Český Těšín.

Rozhodnutí o uzavírce vydal Krajský úřad MS kraje. Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic ČR.