FM CITY FEST už začal! Přináší hodně novinek

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

12. 7. 2019

V pátek i v sobotu se mimo hudebních koncertů můžete těšit i na doprovodný program pro děti i dospělé. Organizátoři pro vás připravili přednáškovou místnost, kam pozvali zajímavé hosty z regionu, kteří se nebojí bořit hranice. Můžete se těšit na jejich životní příběhy, zajímavosti a tipy jak prorazit. Rodiny s dětmi a lidé, kteří budou chtít zažít i chvíle relaxu, se mohou uchýlit do chill out zóny, která nabídne různé zábavné aktivity s charitativním zaměřením, zábavný koutek s autotrenažéry a mnoho dalšího. Naleznete zde i neziskové organizace Podané ruce a Nadační fond Helpínek z Frýdku-Místku, které můžete v rámci festivalu blíže poznat a poskytnout jim pomocnou ruku. 

Další novinkou letošního roku bude menší třetí stage, která nabídne takzvaný buskingový program. Na této scéně si každý návštěvník může vyzkoušet svůj hudební um a podívat se na zajímavá taneční vystoupení. Během dne se zde budou střídat další umělci, kteří celou scénu nabijí energií.

Pro děti napříč věkem mají organizátoři připravenou dětskou zónu, kde bude probíhat nabitý doprovodný program, zábavné aktivity a soutěže. Nebude chybět ani malování na obličej, skákací hrad, prolézačky, houpačky a pískoviště.

Pro návštěvníky zdaleka a nebo pro hudební fandy, kteří chtějí být na festivalu od pátku až do nedělních ranních hodin, organizátoři letos nově otevřou stanové městečko. Pro všechny je připravena krásná travnatá plocha, která se nachází zhruba 50 m od hlavního areálu. V městečku nebudou chybět vlastní toalety, pitná voda a ochranka, která se bude starat o pořádek. Velkou výhodou je nedaleké parkoviště, které bude vyčleněno právě pro obyvatele stanového městečka.

V areálu festivalu se nově otevře také speciální hospoda, která přinese dostatečné množství míst k sezení, s možností schovat se před sluníčkem a vychutnat si pivo z poctivých krýglů.

Poslední novinkou festivalu FM CITY FEST, který je jednou z největších akcí pod širým nebem města, jsou i jednodenní vstupenky, jejichž počet je omezen a lze je zakoupit na webu festivalu a nebo na odběrných místech.