roznáška nanoroušek – pokud ji váš soused má a vy ne, volejte nebo pište

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

8. 4. 2020

Roušky jsou městu dodávány postupně, v návaznosti na výrobu ve společnosti DEVA, a následně jsou ihned roznášeny lidem do schránek. Zbývá jich roznést ještě 13 000 kusů, což by se mělo stihnout do 16. dubna.  

Roznáška roušek je realizována zaměstnanci – úředníky magistrátu po ulicích, to znamená, v jeden okamžik se roznesou do všech domů v dané ulici.

Často se na nás obracejí občané, že jim rouška nebyla doručena, že soused ji má a o ni ne, nebo, že ve společné domácnosti jsou dva s trvalým pobytem na stejné adrese, a doručena jim byla jen jedna rouška.

V takovém případě kontaktujte zaměstnance magistrátu na telefonním čísle 770 183 664 v době od 10 do 14 hodin, nebo mailem na adrese: machkova.vladimira@frydekmistek.cz . Individuálně budeme prověřovat doručení v roznáškových sestavách.

„Pokud se stalo nedopatřením nebo například z důvodu nečitelně označené schránky nebo plné schránky, že jsme vám roušku nepředali, dostanete ji,“ říká primátor Michal Pobucký. 

Máme také informace o tom, že roušky jsou lidem ze schránek, zejména těch snadno dostupných, tedy tubusových nebo klasických vyklápěcích, kradeny. Věnujte proto prosím pozornost svému okolí.

Lidem s trvalým pobytem na Magistrátu města Frýdek-Místek na ulici Radniční 1148 nebo cizincům s přechodným pobytem na území města budou roušky dodány poté, co budou rozneseny do domácností, tedy po 16. dubnu.