Fotbalisté F-M dvakrát v MSFL remizovali

Archiv

Robert Schedling

26. 4. 2004

BYSTŘICE p. H. – FK FRÝDEK-MÍSTEK 2:2 (2:1)
Ve velmi důležitém duelu se sousedem s tabulky se domácím hráčům podařil úvod střetnutí. Již v 8. minutě vyrobili hosté v obraně chybu a Bystřice trestala. Frýdecko-místečtí na vyrovnání nemuseli ale dlouho čekat. Ve 23. minutě srovnal stav skóre Čerňák. O pár minut později se v další šanci ocitl Čerňák, Jurčíka v bráně domácích nepřekonal, stejně jako Šrámek, který se pokoušel o střelbu nůžkami. Těsně před odchodem do šaten fauloval v pokutovém území Prokeš, a domácí se z penalty opět ujali vedení 2:1. Mladíček Prokeš svou chybičku ve druhém poločase napravil. V závěru utkání se nejlépe orientoval ve skrumáži po rohovém kopu a pomohl tak Frýdku-Místku k bodu.
Frýdek-Místek: Šajer – Pěgřim, Prokop, Jiří Prokeš – Hodulík (89. Gottwald), Literák, Jordán, Čerňák, Macura (80. Matysík) – Skotnica, Šrámek (84. Bartoš). Trenéři: Karel Orel a Roman Divina.

FK FRÝDEK-MÍSTEK – DOLNÍ BENEŠOV 2:2 (0:1)
Hosté se od úvodního hvizdu spíše soustředili na bránění, ale paradoxně šli právě oni do vedení. Ve 23. minutě zahrávali trestný kop a Návrat překonal Šajera v brance domácích. Ještě před tímto momentem však měl šanci Skotnica, pálil však do brankáře hostí. Ve 42. minutě uviděl hostující Sliž druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy. Přesilovku Frýdek využil ve druhé půli během pěti minut. V 51. minutě nejprve srovnal skóre Skotnica a v 56. minutě se hlavou trefil střídající Bartoš. Hosté za nepříznivého stavu museli otevřít hru. Tím se nabízely šance na rychlý protiútok. Jeden takový Šrámek neproměnil. Ani další šance Skotnicy a Bartoše neskončily v síti. V posledních minutách se domácí hráči stáhli a spíše bránili příznivý výsledek. Jenže v 90. minutě kopali hosté rohový kop. Ten první ještě stačili domácí zadáci odvrátit, z toho druhého už ale kapitulovali. Po Šromově střele se ještě snažil odkopnout míč Literák, ale od tyče se míč odrazil do vlastní sítě. I tímto hubeným ziskem se Frýdek-Místek vyhoupl na předposlední příčku tabulky.
Frýdek-Místek: Šajer – Pěgřim, Prokop, Jordán – Matysík, Literák, Čerňák, Gottwald (46. Bartoš), Macura – Skotnica, Šrámek.
Další domácí utkání se hraje v sobotu 8. května, kdy se od 16.30 hodin utká Frýdek v derby s Třincem.