Fotbalisté FM vysoko prohráli

Archiv

Robert Schedling

6. 9. 2004

ORLOVÁ – FK FRÝDEK-MÍSTEK 5:1 (3:0)

Utkání 4. kola divizní skupiny E frýdecko-místeckým fotbalistům vůbec nevyšlo a po pětibrankovém přídělu v Orlové klesli na poslední příčku tabulky.
V úvodní čtvrthodince toho oba týmy pro diváky moc nepředvedly. K první vážnější situaci došlo v 18. minutě, kdy domácí hráči zahrávali standardní situaci. Střela z 18 metrů mířila do tyče a dobíhající Kopel dopravil míč poprvé do hostující sítě. O tři minuty později to již bylo o dvě branky. Po rohovém kopu Orlové se nechal Jordán předskočit Kopelem a hbitý hráč domácích vstřelil svůj druhý gól. Po půl hodině hry se uvolnil Šrámek a jeho centrovaný míč na zadní tyč nedokázali využít Martínek (posila z Českého Těšína) s Macurou, kteří se vzájemně nedomluvili. Ve 36. minutě mohl po rohovém kopu snížit Aniol, nestalo se tak a tak z protiútoku se kolem Gottwalda prodral Široký, který po sólu pokořil Ježe potřetí. V úvodu druhé půle se opět dobře uvolnil Šrámek, ale jeho střelu z úhlu vyrazil domácí brankář na rohový kop.V 53. minutě se opět radovali domácí hráči. Po brejkové situaci zakončoval Velký a upravoval na 4:0. V 62. minutě došlo také na hosty. Šrámek našel nabíhajícího Macuru, jeho střelu brankář neudržel a Čerňák z dorážky snížil. V 69. minutě byl Frýdku vyloučen Adam. Přesilovku dokázala Orlová využít v 80. minutě, když Ježe překonal Nesrsta. „Od našeho špatného vstupu do utkání se pak vyvíjela celá hra. Zklamali jsme v záložní řadě, která si dnes nedokázala přihrát,“ láteřil na své svěřence trenér Frýdku Karel Orel.
Frýdek-Místek: Jež – Aniol, Gottwald, Hlavatík – Martínek, Jordán (30. Priesol), Adam, Čerňák, Lys – Macura (78. Plichta), Šrámek.