Beskydské farmářské trhy

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

6. 10. 2015

„Na 22. října a 19. listopadu máme potvrzenou účast pana Tichého z fojtství Gručovice, který bude v uvedených termínech na trzích prodávat kuřata, kachny, husy, husokachny a kohouty v kuchyňské úpravě,“ láká zájemce o kvalitní drůbež Yvetta Králová z živnostenského úřadu.
5. listopad si v kalendáři zaškrtnou pro změnu ti, kteří nedokážou odolat zabijačkovým dobrotám. „Proběhne bourání prasete, teplý bufet – prodávat se bude prejt, zelí, zabijačková polévka, návštěvníci budou mít možnost zakoupit jelita, jitrnice, tlačenku, ovar, škvarky, klobásy a mnoho dalších uzenářských výrobků,“ vyjmenovala Yvetta Králová.
Na trzích se v podzimních termínech prodává a ještě bude prodávat burčák, vrcholí prodej sezónní zeleniny a ovoce, jako jsou švestky, jablka, hrušky, pozdní jahody, maliny a ostružiny ze Skrbně, zelí, tuřín, čekanka, mangold, pórek, brambory, český česnek, natě libečku, pažitky či petržele.