Areál ArcelorMittalu by mohl přinést další pracovní místa

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

30. 6. 2016

„Zajímáme se o tento areál, protože je posledním územím na katastru města, které lze velmi operativně využít jako průmyslovou zónu, kde vzhledem k existujícím sítím a územnímu plánu mohou investoři velice rychle naplnit své záměry, které mohou přinést další pracovní místa,“ shrnul náměstek primátora Jiří Kajzar.

K dispozici jsou až tři čtvrtiny areálu, což představuje plochu až deseti hektarů, s možnostmi samostatných vjezdů a návazností na železniční vlečku a trať. Všechny nabízené objekty souvisí s restrukturalizací, modernizací, změnami výrobního programu a zeštíhlením společnosti, kdy byla postupně ukončena výroba za tepla válcovaných tenkých i hrubých plechů širokého jakostního sortimentu. Při exkurzi se hodně vzpomínalo, ale i na současnost jsou zde pyšní, protože společnost patří mezi pouhých třináct výrobců transformátorové oceli na světě.

„Brownfield Arceloru nás zajímá, protože bychom na jeho úpravu mohli získat významné dotační prostředky. Naši vlastní, v podstatě poslední městskou rozvojovou plochu v Místeckém lese bychom pak mohli posunout k jinému než průmyslovému využití, a sice směrem k volnočasovým aktivitám. Olešná nám začíná být malá, a tak se nabízí její smysluplné propojení s lesem, kde bychom lidem nabídli další rekreační vyžití, s odpovídající infrastrukturou,“ vysvětlil náměstek primátora Karel Deutscher.