Školy evidují více prvňáčků

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

1. 9. 2016

Primátor Michal Pobucký dnes přivítal prvňáčky 6. ZŠ na ulici Pionýrů v Místku. Ujistil je, že paní učitelka je hodná a mohou se na ni obrátit vždy, když nebudou něčemu rozumět. Aby u nich snížil stres, který dnes jistě většina z nich v novém prostředí zažívala, rozdal jim sladkou čokoládu. Ředitel 6. ZŠ Lukáš Synek následně nováčky dekoroval barevnou šerpou prvňáčků. Poté se prvňáci v doprovodu rodičů hrdě odebrali do své třídy, ve které budou po celý školní rok získávat nové vědomosti a zkušenosti.

V loňském školním roce bylo v základních školách 577 prvňáků. V souvislosti se zápisy dětí do prvních tříd mělo dnes do škol ve Frýdku-Místku nastoupit 654 prvňáků, což znamená nárůst o 77 žáků.  Počty ale zatím nejsou přesné, protože od doby zápisu se mohly některé děti odstěhovat, ale také přistěhovat. Přesný počet prvňáčků získáme od ředitelů škol až v prvním týdnu nového školního roku.

Kapacita základních škol ve městě je dostačující. Oproti minulému školnímu roku přibyla jedna první třída, a to na 5. ZŠ. Celkem tak je na školách 28 prvních tříd, které bude navštěvovat v průměru dvacet čtyři dětí.