Olešná se již napouští, město vylepšuje služby

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

23. 5. 2017

„Z Olešné bylo odtěženo 195 tisíc m3 sedimentů s náklady ve výši 49,5 miliónů korun. Součástí díla byla i náhradní výsadba za vykácené stromy a další kompenzací za vykácené dřeviny budou v zátopě vodního díla Olešná nainstalovány plovoucí betonové ostrovy pro vodní ptactvo, zejména pak pro rybáka,“ uvedla mluvčí Povodí Odry Šárka Vlčková s tím, že co se týká oprav komunikací, bude se jednat zejména o opravy komunikací na ulicích Rovenská a Na Hrázi.

 „Přehrada Olešná se letos nestihne naplnit do takové míry, jak jsme zvyklí. Přítok, kterým do přehrady proudí voda, je totiž velice mírný.  Nicméně, lokalita přehrady Olešná opět v létě nabídne spoustu možností k rekreaci i relaxaci. Proto již nyní pracujeme na dalších novinkách, kterými chceme zvýšit kvalitu poskytovaných služeb,“ řekl primátor Michal Pobucký.

V minulých dnech prošlo úpravou multifunkční hřiště pod aquaparkem. U dopadových ploch a v těsné blízkosti velkých skluzavek a houpacích lan byl položen nový travnatý koberec a v části, která vede souběžně s cyklostezkou, byl vybudován plot, který zabrání nečekanému vběhnutí dítěte ze hřiště do dráhy bruslaře nebo cyklisty. „Cyklostezka již několik let patří k velkým tahákům a lákadlům Olešné, proto se budeme snažit, aby byla v co největším pořádku. V době prázdnin budeme její povrch strojově čistit každý týden, a to vždy v pátek, aby byla na víkend, kdy se po ní pohybuje velký počet lidí, uklizena a připravena pro bruslaře, koloběžkáře, cyklisty a podobně, “ doplnil náměstek primátora Karel Deutscher.

Novinky se dotknou i návštěvníků kempu a aquaparku. Jelikož je letošní rok enormní co se týče výskytu klíšťat, bude správce aquaparku a kempu, kterým je městská společnost Sportplex, častěji kosit trávu a poprvé v historii přistoupí také ke speciálnímu postřiku proti klíšťatům. „V aquaparku bude postřik aplikován již tento týden, v prostorách kempu to bude v polovině června, tedy před zahájením letní sezóny,“ řekla vedoucí aquaparku Jana Adamczyk Vicherová.  Další novinkou bude zákaz vjezdu vozidel na zelenou plochu od cyklostezky směrem k vodě. V minulosti bylo parkování vozidel u stanů běžné, nyní to už možné nebude. Volné plochy k poležení u přehrady tak znatelně přibude. Navíc na ploše od cyklostezky směrem k vodě v úseku od aquaparku k hrázi byly vysazeny nové třešně, které v budoucích létech poskytnou potřebný stín.