Parkoviště pod frýdeckým magistrátem čeká v sobotu blokové čištění

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

23. 5. 2017

Pravidelná bloková čištění se konají tradičně v úterý a ve čtvrtek. Ve výjimečných případech jsou v plánu víkendová čištění frekventovaných ulic. Již tuto sobotu 27. května bude od 7 do 14 hodin blokově vyčištěno parkoviště pod magistrátem ve Frýdku. „Sobotu jsme jako úklidový den zvolili z důvodu menšího pohybu občanů v době pracovního klidu v této lokalitě. Tím pádem zde předpokládáme i nižší počet parkujících vozidel oproti běžnému pracovnímu dni a tím i méně problematické provedení úklidu,“ vysvětlil předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut.

Na blokové čištění upozorňují v týdenním předstihu dopravní značky. I letos platí, že v době blokového čištění nesmí stát v lokalitě žádné auto. V případě, že některé vozidlo přesto zůstane v zóně zaparkované, nebude odtaženo na záchytné parkoviště městské policie, ale může být přemístěno na již vyčištěnou plochu v rámci zóny blokového čištění. Řidiči se tím ovšem postihu nevyhnou, zaplatí náklady spojené s přemístěním vozidla a navíc pokutu za přestupek.

Harmonogram blokového čištění na http://www.frydekmistek.czhttps://www.frydekmistek.cz/wp-content/uploads/2022/08/1489582579_blokove_cisteni_2017.pdf