Motivačně vzdělávací letní tábor pro děti

Archiv

MM F-M

14. 8. 2017

 

Motivačně vzdělávací letní tábor pro děti

Ve dnech 23.7.2017 až 28.7.2017 se uskutečnil již osmý ročník letního tábora pro děti, který pořádala Městská policie Frýdek-Místek ve spolupráci s oddělením sociálně-právní ochrany dětí statutárního města Frýdek-Místek. 

Letos se 24 dětí ve věku 7 až 13 let, které často pocházejí ze sociálně nepodnětného nebo znevýhodněného prostředí, podívalo na chatu Dukla, na Čeladné. Pro děti byla přichystána celotáborová hra s názvem „stavitelé měst“, která se zaměřovala na sport, vědomostní hry a kreativitu. Během pobytu děti navštívili strážníci městské policie, kteří dětem nabídli vyzkoušet si testy, kterými musí projít zájemci o práci u městské policie.  Jednalo se o fyzické testy, jako například běh nebo kliky a upravený psychotest, který obsahoval 20 otázek. Dále děti navštívily zdravotnice z Českého červeného kříže a dobrovolníci z mezinárodní humanitární organizace Adra. Připraven byl i výlet do centra obce Čeladná či koupání v řece. 
 
Cílem tábora je vždy motivovat děti k vhodnému využití volného času, ovlivnit jejich společenské a hygienické návyky, rozvoj jejich komunikace, navázání nových kamarádských vazeb a týmové spolupráce. Program připravilo a během pobytu se o táborníky staralo šest vedoucích spolu se zdravotníkem.

Během celotáborových her se děti zdokonalily v mnoha činnostech a dovednostech a večery jim zpříjemnil táborák s opékáním špekáčků, či promítání animovaných filmů. Program tábora byl zakončen městskou slavností s mnoha atrakcemi. Děti si z tábora odnesly především radost z nových zážitků.

Opakovaná účast některých dětí na táboře je zpětnou vazbou pro vedoucí, že námaha spojená s pořádáním tábora není zbytečná.