Beskydské rekordy plné chutí

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

15. 8. 2017

Letos je na rekordech připraveno štafetové pití limonády Koňakola od Pivovaru Koníček. Nebude ale až tak jednoduché. Koňakola se bude pít ve dvojicích. Kelímky s deci limonády budou položeny na okrajích metrové dřevěné lišty, které se účastníci mohou držet, nesmí se ale rukama dotknout kelímku, a přitom musí oba najednou vypít veškerý jeho obsah. Poté nastoupí další dvojice. A samozřejmě jako v předchozích ročnících platí, čím více se toho vypije, tím lépe.

Jako každý rok, i letos si každý účastník rekordu odnese malou drobnost. A protože Frýdek-Místek slaví 750 let, tak pro dospěláky jsou připraveny připínací placky s logem 750 let Frýdku-Místku a pro děti tužky s gumou, aby byly připraveny do školy!

Akci bude moderovat osvědčený Vojtěch Bernatský, který přivítá na pódiu Davida Krause, kapely Šuba Duba Band, Light & Love či Abba Stars.

V posledních letech účastníci rekordů například snědli 34 760 ml zmrzliny, naplnili 218 automobilů zavazadly na dovolenou pro téměř 530 lidí nebo našlapali 330 kilometrů na stacionárním kole. A také bylo vypito 2013 třetinek piva Ryzák od pivovaru Koníček. A tento partner se po letech vrací s nealko soutěží s jeho točenou limonádou, aby se soutěže mohly zúčastnit i děti,“ říká primátor Michal Pobucký s tím, že se bude jednat o štafetu ve dvoupřípitku Koňakolou, na jejíž regulérnost bude jako vždy dohlížet komisař z agentury Dobrý den.

Součástí gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí bude mimo jiné vyhlášení soutěže o nejlepší štrúdl (sladký i slaný), do níž se mohli zájemci hlásit do 13. srpna a získat tak hodnotné ceny od sponzorů. „Všechny ohodnocené štrúdly dáme k dispozici návštěvníkům gastrofestivalu. Posuzovat je předtím bude frýdecko-místecká odborná porota, které bude předsedat Marta Randusová, majitelka pekárny specializované na štrúdly,“ uvedla ředitelka pořádajícího Beskydského informačního centra Monika Konvičná.

Akci pořádá Statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své organizace BIC Frýdek-Místek.

Více k programu a další zajímavosti na http://www.beskydskerekordy.cz/