Město chystá Masopustní jarmark

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

22. 1. 2018

Na masopustním jarmarku najdete: vajíčka, uzeniny, pečivo – koláče, buchty, chleby, housky, mléčné výrobky – z kozího, ovčího i kravského mléka, brambory, med, marmelády, koření, perníčky, zeleninu – zelí, petržel, mrkev, celer, občerstvení – placky, klobásy, kávu, čaj, víno. Tím výčet dobrot zdaleka nekončí, protože zde, stejně jako na farmářských trzích ke konci roku, proběhne zabijačka, jejíž součástí bude i teplý pult – prejt se zelím a chlebem, ovar s hořčicí.

„Na akci proběhne soutěž „O nejchutnější masopustní tlačenku“, které se zúčastní čtyři řeznictví tak, že v soutěžním stanu bude pro občany připravena zdarma ochutnávka čtyř tlačenek a oni následně ohodnotí nejlepší vzorek. Řezník, jehož tlačenka získá nejvíc hlasů, obdrží věcnou cenu,“ informoval o degustačním zpestření náměstek primátora Karel Deutscher.

Dalším programem, který proběhne mezi 10. a 11. hodinou bude na náměstí Svobody rej masek, který pak projde přilehlými uličkami v blízkosti náměstí. „Kdo se připojí k průvodu a bude mít na sobě masopustní maškaru-masku, obdrží sladkou odměnu,“ slibuje za pořadatele Yvetta Králová, vedoucí živnostenského úřadu.

(Program viz příloha)