Informace o konání nabídkového licitačního řízení na pozemek p. č. 1547/28, k.ú. Fryčovice (obora Sovinec)

Archiv

MM F-M

29. 5. 2018

Doplňující informace: výše uvedený pozemek je součástí honitby užívané Honebním společenstvem Fryčovice – Sovinec, které vlastníku pozemku za jeho užívání hradí úplatu.

Nabídka prodeje se uskuteční formou nabídkového licitačního řízení, které proběhne dne 13.06.2018 v 14.00 hod. v zasedací místnosti odboru správy obecního majetku Magistrátu města Frýdek-Místek, ul. Radniční 10, dv. č. 323.

Zápis k účasti v nabídkovém licitačním řízení (dále jen „NLŘ“) je ve 13.00 hod.

Předmětem NLŘ bude výše kupní ceny za prodej 1 m2 pozemku. Nejnižší nabídková cena je stanovena na 30 Kč/m2. Pokud tento převod bude ke dni uskutečnění plnění zdanitelným plněním, pak bude cena zvýšena o příslušnou sazbu daně z přidané hodnoty.

Účastník je povinen uhradit zálohu na úhradu nákladů NLŘ (jistotu) ve výši 5.000 Kč nejpozději dne 10.06.2018 na účet statutárního města Frýdek-Místek, č.ú. 6015-928781/0100, VS 3240081, při zápisu k NLŘ doloží doklad o úhradě zálohy a podepíše Dohodu o úhradě nákladů NLŘ.

Odbor správy obecního majetku MMFM zajistí vrácení zálohy na úhradu nákladů NLŘ všem účastníkům licitace, kteří tuto zálohu složili a podepsali Dohodu o úhradě nákladů NLŘ, vyjma vítěze licitace, po ukončení NLŘ. Vítězi NLŘ bude záloha na úhradu nákladů NLŘ vrácena po podpisu kupní smlouvy.

Účastníkem NLŘ může být osoba starší 18 let.  Účastník NLŘ se před jeho konáním prokáže platným dokladem totožnosti (tj. občanským průkazem nebo pasem) a dokladem o zaplacení zálohy na úhradu nákladů NLŘ. Jde-li o právnickou osobu, je účastník povinen předložit výpis z obchodního rejstříku, příp. z jiného veřejného rejstříku, ne starší tří měsíců, a písemné zmocnění opatřené úředně ověřeným podpisem zmocnitele, k tomu, že je oprávněn jednat jménem právnické osoby, nejde-li o statutární orgán. Písemné zmocnění opatřené úředně ověřeným podpisem zmocnitele musí být doloženo též v případě zastoupení fyzické osoby zmocněncem. Zmocnění musí zahrnovat oprávnění zmocněnce k právnímu jednání jménem zmocnitele, zejména k účasti na nabídkovém licitačním řízení, činění nabídek kupní ceny, podpisu protokolu o nabídkovém licitačním řízení a sdělení čísla účtu pro vrácení složené zálohy.

Účastníkem NLŘ může být osoba, která není dlužníkem statutárního města Frýdek-Místek. Splnění této podmínky potvrdí účastník podpisem čestného prohlášení při zápisu k NLŘ.

O prodeji pozemku vítězi NLŘ rozhodne Zastupitelstvo města Frýdku-Místku na svém nejbližším zasedání. Následně bude s vítězem NLŘ sepsána smlouva o smlouvě budoucí kupní.

Základní podmínky uzavření smlouvy o smlouvě budoucí kupní, resp. kupní smlouvy:
• povinnost kupujícího uhradit kupní cenu jako zálohu na kupní cenu před podpisem kupní smlouvy v termínu nejpozději do 90 dnů od rozhodnutí Zastupitelstva města Frýdku-Místku o prodeji nemovitosti.
Statutární město Frýdek-Místek upozorňuje účastníky NLŘ, že výčet výše definovaných podmínek pro uzavření předmětných smluv je pouze základní, nikoli však vyčerpávající.

Bližší informace můžete získat u vedoucí majetkoprávního oddělení Bc. Kateřiny Kozelské, tel. 558609175, e-mail kozelska.katerina@frydekmistek.cz nebo Bc. Michaely Tvardkové, e-mail tvardkova.michaela@frydekmistek.cz nebo osobně na Magistrátu města Frýdku-Místku, odbor správy obecního majetku, ul. Radniční 10, III.NP.