Město je opět součástí Czech Cycling Tour

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

3. 8. 2018

„Na Zámeckém náměstí se již dopoledne usídlí jednotlivé elitní stáje a zájemci tak budou moci nahlédnout do zázemí závodníků. Divácky atraktivní pak bude průjezd závodníků náměstím v rámci rychlostní prémie, okolo půl páté odpoledne. Kolem půl šesté se budou závodníci vracet z okruhu kolem města na náměstí, a to po ulici Radniční, podél které mohou občané a návštěvníci města spolu s příznivci cyklistiky vytvořit kordón s pravou sportovní a cílovou atmosférou,“ láká náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že na náměstí bude odpoledne probíhat také doprovodný program a chybět nebude ani dětský koutek.

Součástí závodu se město stane již potřetí. Předloni hostilo časovku týmů a loni bylo cílem jedné z cyklistických etap. Stejně tomu bude i letos, kdy součástí etapy je také okruh kolem města s dojezdem na Zámecké náměstí ve Frýdku.

V rámci etapy Olomoc – Frýdek-Místek by měli cyklisté dorazit do města od Palkovic, a to těsně před půl pátou odpoledne. Projíždět budou ulicí Palkovická, ze které odbočí na Kvapilovu a dále pojedou po komunikaci 17. listopadu, J. Opletala a Revoluční na Zámecké náměstí, odkud plynule navážou na okruh kolem města. Projedou náměstím a po ulici Radniční a Bruzovská budou pokračovat na Sedliště, pojedou přes Bruzovice, Pazdernou, Dobrou, Nošovice, Vyšní Lhoty, Raškovice a Skalici do Starého Města, odkud zamíří opět do centra města. Zhruba od půl šesté do šesti hodin budou projíždět po místních ulicích Jamnická, Slezská, T. G. Masaryka a Radniční až na Zámecké náměstí.

Podle organizátorů akce se představí čtyři týmy, které se letos zúčastnily ikonické Tour de France či Giro d Italia, ale také další špičkové týmy z Norska, Polska, Rakouska. „Poprvé se na CCT představí národní tým Japonska, který se připravuje na moravských silnicích na mistrovství světa v rakouském Innsbrucku a o start na Czech Cycling Tour projevili obrovský zájem,“ uvedl za organizátory Jaroslav Vašíček.

DOPRAVNÍ OMEZENÍ

V trase závodu budou nutná dopravní omezení. Nepůjde o celodenní uzavírky, ale o tak zvané plovoucí uzavírky. Komunikace budou postupně uzavírány zhruba půl hodiny před příjezdem pelotonu a po jeho projetí budou opět plně průjezdné. Jediné větší omezení se dotkne Zámeckého náměstí ve Frýdku, kde bude v den závodu platit zákaz vjezdu.

Cyklistické týmy:

Bora Hansgrohe, Elkov Author, CCC Sporandi Polkowice, Bardiani CSF, Israel Cycling Academy, Wilier Triestibna – Selle Italia, Adria Mobil, Wibatech Merx 7R, Metec-TKH, Uno-X Norvegian Development Team, Felbermayr Simplon Wles, Sangemini MG. Kvis-Vega, Hrinkow Advaris Cycleang, Team Hurom, My Bike Stevens, Meridiana Kamen Team, Astana City, WSA Pushbikes, reprezentace Japonska