Utekly prázdniny i volební období

Archiv

Michal Pobucký,

10. 9. 2018

Vážení občané,

říkáme si to asi pokaždé o tomto čase, ale doba dovolených a prázdniny prostě zase nějak rychle utekly. Dětem a mládeži znovu začínají školní povinnosti a já bych chtěl popřát hlavně těm, kteří je zažívají úplně poprvé – tedy prvňáčkům – aby se jim ve školních lavicích líbilo a našli vedle sebe nové kamarády, s nimiž stráví několik let společným nabíráním vědomostí. Jako město se snažíme, aby všechna městská zařízení určená vzdělávání, od jeslí, přes mateřské školky, zájmovou uměleckou školu, středisko volného času Klíč, až po základní školy měla ty nejlepší podmínky a poskytovala co nejpodnětnější prostředí. I o těchto prázdninách jsme zvedli standard v mnoha z nich.

Kromě prázdninových měsíců pomalu končí i toto volební období. Kromě posledního zasedání zastupitelstva, které proběhlo v poměrně smířlivém duchu, nám čas předvolební připomnělo losování čísel pro jednotlivé politické strany a hnutí i zveřejnění kandidátek, kde najdete neuvěřitelných 473 jmen těch, kteří mají zájem ovlivňovat politiku v našem městě.

Nebudu se na tomto místě pouštět do nějakého bilancování čtyř let nebo oslavování věcí, které se této radnici podařily. Stačí se ohlédnout za posledními dny. Veseléto nabízelo jednu akci za druhou, děti znovu usedají do školních lavic v opravených školách a autobusy MHD zdarma jsou po prázdninách zase maximálně vytíženy… Chci říct, že spousta věcí se pro nás zkrátka stala samozřejmostí. I to, že město ve všech směrech funguje. Kdo chce, ten to kolem sebe vidí.