Na 11. ZŠ se opravuje elektroinstalace, bazén i schodiště

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

9. 8. 2019

„Areál školy tvoří pět vzájemně propojených pavilonů s různými počty podlaží. Rekonstrukce elektroinstalace se nyní provádí v pavilonech A a D, částečně také ve spojovacích krčcích k blokům B a C, kde již byla elektroinstalace vyměněna, podobně jako ve školní kuchyni. Nyní se dá v tomto směru do pořádku i jídelna a tělocvičny s jejich zázemím,“ přiblížil současný objem prací, které musí být kvůli zahájení školního roku hotovy do konce srpna, primátor Michal Pobucký.
Rekonstrukce se dotkne světelných a zásuvkových rozvodů, včetně osazení nových svítidel, zásuvek, přepínačů a ventilátorů v sociálních zařízeních. Řešeny budou i další rozvody, včetně provozního školního rozhlasu, poplachového zabezpečovacího tísňového systému, školního zvonění a kamerového systému.
„Každopádně se dětem i pedagogickým pracovníkům zase značně vylepší podmínky pro výuku, dosáhneme vyššího standardu z hlediska bezpečnosti a hygieny práce,“ podotkl náměstek primátora pro školství Pavel Machala s tím, že na Jedenáctce se v současné době opravuje rovněž školní bazén. U něj budou odstraněny netěsnosti štěrbinových žlabů a hydroizolace, aby voda neprosakovala až do suterénních pater. V průběhu oprav dojde i k provedení nových vrstev podlahy s podlahovým vytápěním, pokládce nové dlažby a obkladů stěn. Na Jedenáctce se vylepšuje rovněž jedno ze vstupních schodišť.