Farmářské trhy provoní zabijačkové speciality

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

7. 11. 2019

„Zabijačka na listopadových farmářských trzích je již tradicí. Se svými zabijačkovými produkty se na nich budou prezentovat čtyři řeznictví. V nabídce budou jelita, jitrnice, tlačenka, škvarky a další zabijačkové pochoutky a uzenářské výrobky. A ani letos nebude chybět teplý pult se zabijačkovou polévkou, ovarem a prejtem se zelím,“ vyjmenoval náměstek primátora Jakub Míček. Podávat se bude také káva, čaj, svařák a teplá medovina.

Na trzích nebudou chybět ani tradičně nabízené mléčné produkty, různé druhy pečiva, ovocné šťávy, marmelády nebo med. Ze sezónní zeleniny to budou brambory, mrkev, cibule, zelí, česnek nebo dýně. V nabídce budou i sýry, vejce z podestýlky, králičí, husí, kachní i kuřecí maso. K mání bude také rybí polévka a filetovaní a uzení pstruzi. Prodávat se bude i vánoční cukroví a perníčky a rukodělné výrobky. K poslechu bude hrát reprodukovaná hudba.

Pořadatelem Beskydských farmářských trhů je statutární město Frýdek-Místek. Na náměstí Svobody v Místku je pořádá od roku 2011, a to od května do prosince co čtrnáct dní ve čtvrtek.