Ztráty a nálezy: peněženky, mobily i invalidní vozík

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

23. 1. 2020

K nejčastějším nálezům patří dlouhodobě peněženky, které tvoří tři čtvrtiny z odevzdaných věcí. Následují klíče a po nich mobilní telefony. Ve skladu Ztrát a nálezů jsou hojně zastoupená i kola. V současné době je jich tam čtyřicet. Jako každý rok se také loni vyskytly kuriózní nálezy. Například protéza nohy, invalidní vozík nebo urna. Mezi nálezy nechyběly ani peníze. Jeden z občanů našel 30 tisíc korun, které poctivě odevzdal. Dosud se o ně nikdo nepřihlásil, jsou na depozitním účtu města. 

„Úředníci všechny odevzdané nalezené věci pečlivě evidují. V případě, že zjistí vlastníka, písemně jej vyzvou k vyzvednutí nalezené věci. Děje se tak zejména v případech nalezené peněženky s doklady.  V opačném případě věc uschovají a zveřejní ji v seznamu nalezených věcí na webových stránkách města. Pokud se o nalezenou věc tři roky nikdo nepřihlásí, stává se majetkem města,“ uvedl primátor Michal Pobucký.

Nalezené věci mohou lidé odevzdávat na městské policii nebo na odboru vnitřních věcí magistrátu v Místku (v kanceláři 246). Na území města jsou také tři schránky důvěry, do kterých je možné nalezené věci vhodit. Nacházejí se v ulici T. G. Masaryka – budova městské policie, v ulici Politických obětí – budova magistrátu a na náměstí Svobody – vedle Turistického informačního centra.

Autor textu: Alexandra Buršíková