Nemocnice ve Frýdku-Místku zprovoznila odběrové místo

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

23. 3. 2020

Jeho provozní doba je od pondělí do pátku od 10 do 16 hodin a o víkendech a svátcích od 9 do 14 hodin.

AKTUALIZACE 24.3. 2020 Nemocnice prodloužila provozní dobu ve všední dny od 8 do 16 hodin. O víkendu a svátcích naopak o hodinu zkrátila a fungovat bude od 9 do 13 hodin.

„Odběry se budou provádět na základě indikace praktického lékaře nebo krajské hygienické stanice. Nebudou možné pro samoplátce,“ upozorňuje v tiskové zprávě nemocnice.

Do odběrového místa lze přijít pěšky nebo přijet autem, přičemž testovaný z auta nevystupuje.  Pacienti by si měli připravit kartičku pojišťovny a občanský průkaz. Zdravotníkům nahlásí své telefonní číslo, na které jim budou následně sděleny výsledky testu.

„Vybudovat odběrové místo ve frýdecké nemocnici bylo na místě a je to dobré rozhodnutí. Lidé z Frýdku-Místku a jeho okolí už nebudou muset jezdit na testy až do Ostravy, ale budou se moci po doporučení od lékaře nebo hygieniků nechat testovat přímo ve Frýdku-Místku,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že z preventivních důvodů bude u odběrového místa v době jeho provozu přítomna hlídka městské policie.