MHD – nové „výlukové“ jízdní řády

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

25. 3. 2020

„Většinu připomínek a požadavků občanů jsme zohlednili a provedli nezbytné úpravy jízdních řádů. Nově jsou mimo jiné vypravovány spoje, které zajistí zaměstnancům nemocnice, poskytovatelům sociálních služeb nebo zaměstnancům v průmyslových zónách a firmách v okolních obcích svoz a odvoz do práce,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že bohužel z technických a provozních důvodů (nedostatek řidičů) není možné všem připomínkám vyhovět, nicméně většina požadavků byla akceptována.

„K omezení MHD došlo v návaznosti na epidemiologickou situaci kolem koronaviru, kdy byl zaznamenán úbytek řidičů,“ připomenul náměstek Deutscher.

Nové výlukové jízdní řády jsou vyvěšeny na webu města (budou na stránkách ČSAD Frýdek-Místek a IDOS) a jsou také zveřejněny prostřednictvím této zprávy. Zatím nejsou vylepovány na označníky u autobusových zastávek, protože další omezení v dopravě údajně chystá vláda i MS kraj a je tedy víc než pravděpodobné, že bude docházet k dalším změnám. Prosíme tedy o trpělivost.

V nových jízdních řádech jsou uvedeny jen ty spoje, které opravdu jezdí.

Pokud u spoje není uveden žádný symbol – jezdí každý den, tedy sedm dní v týdnu.  

Jinak platí, že:

⤧         jede v pracovní dny

⑥       jede v sobotu

†          jede v neděli a ve státem uznané svátky

 

Pozn.: Omezená MHD platí ve městě od 23.3. 2020.

V příloze seznam změn a také nové jízdní řády.