Roznáška roušek, které nakoupilo město, je v plném proudu

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

25. 3. 2020

Více řekl primátor Michal Pobucký.

Už jsme roznesli 8.977 roušek s vlastnostmi respirátoru FFP2! Dodali jsme je do nemocnice, Polikliniky, Sageny, Krevního centra, do lékáren, mají je pediatři, praktičtí lékaři, zubaři, psychiatři, gynekologové, zdravotnická záchranná služba – viz fotografie, alergologické ambulance, psychologické ambulance, policie, hasiči, dobrovolní hasiči, strážníci, poskytovatelé sociální péče – Hospic, Domov pro seniory, Gaudium, Adra, Centrum pečovatelské služby a mnozí další. 

V současné době se balí roušky pro seniory a zítra ráno v 7 hodin začíná roznos po celém městě.

Nemusíte mít obavy, na každého se dostane, koupili jsme jich 70.000. V první várce budeme roznášet občanům od 65 let, kterých je ve městě 11.733. Ti patří do nejohroženější skupiny obyvatel a musíme se o ně postarat jako první. Pokud vše půjde podle plánu, tak tato roznáška by měla být v sobotu hotova a pak začneme roznášet všem ostatním občanům.

Někteří z vás mi píšou, že mají bydliště na radnici – doporučuji pro příště nahlásit trvalé bydliště tam, kde skutečně bydlíte. V těchto krizových časech je to potřeba jak sůl. A pokud vám majitel bytu tvrdí, že vám to zakazuje, tak vězte, že je jeho povinností vám to umožnit. Majitel bytu vám to nesmí zakázat, jinak porušuje zákon. Těm, kteří mají bydliště na radnici budeme roušky rozdávat až jako posledním, nejprve naplníme schránky ve městě.

A jedna poznámka na závěr – přišel pokyn z krizového štábu Moravskoslezského kraje, že se nemají zveřejňovat informace o počtech testovaných v jednotlivých obcích. 

Já určitě nebudu nic v této době tutlat. Budu informovat jako doposud v ranním hlášení o situaci ve Frýdku-Místku.