VÍTÁNÍ OBČÁNKŮ OPĚT ZRUŠENO

Archiv

MM F-M, Bc. Jana Matějíková

14. 10. 2020

„Akci rušíme kvůli koronaviru opakovaně. Už na jaře jsme museli zrušit čtyři termíny. Znovu jsme tuto akci zahájili minulý měsíc v září. To jsme mezi nové občánky města vítali děti narozené koncem loňského roku, protože na jaře jsme akci pořádat  nemohli. Bylo to nezvyklé, protože děti už mezi tím odrostly, nešlo už o novorozeňata, která se fotí v kolébce, ale o batolata. Bylo jich zhruba padesát. Příští týden jsme plánovali přivítat mezi nové občánky děti narozené začátkem roku. Bohužel se tak nestane, akce je kvůli koronaviru opět zrušena.  S největší pravděpodobností se nebude konat vítání ani 5. listopadu, a jestli bude vítání 3. prosince, to se teprve uvidí,“ okomentoval situaci primátor Michal Pobucký.

Pozvánky k vítání občánků jsou rodičům zasílány na základě vyplněné přihlášky, kterou obdrží spolu s rodným listem dítěte (v případě, že se porod uskutečnil v jiném městě, zašle přihlášku rodičům kancelář primátora). Přihlášku je nutné vyplnit z důvodu souhlasu s užitím osobních údajů.

Rodiče jsou zváni na obřad minimálně dva týdny před termínem jeho konání. Pokud jim termínem nevyhovuje, mohou jej po dohodě přesunout. K vítání mohou rodiče hlásit dítě až do jednoho roku jeho věku.

Vítání občánků se koná dle zájmu rodičů, a to zpravidla jednou měsíčně, s výjimkou prázdninových měsíců, kdy se tato akce nekoná. V loňském roce bylo mezi občánky města slavnostně přivítáno 285 dětí.

Další informace na https://www.frydekmistek.cz/cz/potrebuji-vyridit/vitani-obcanku