Matky s dětmi v azylovém domě budou mít zdravější prostředí

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

19. 10. 2020

Aby i jejich přechodné bydlení splňovalo potřebné parametry, o to se stará město průběžnou údržbou, kterou muselo letos na podzim doplnit o sanaci vlhkosti v suterénu objektu. „Situace klientek je taková, že jim stačí prostorově skromnější podmínky, hlavně když v domě najdou klid a bezpečí, ale samozřejmě je naprosto nutné jim při tom zajistit i odpovídající hygienické podmínky. Nemůžeme je vystavovat nadměrné vlhkosti nebo plísním,“ uvedl náměstek primátora Radovan Hořínek.

„Objekt slouží svému účelu jako azylový dům pro matky s dětmi od roku 2011. Zaznamenali jsme tu určité projevy vlhkosti, které měly za následek poškození omítek, a tak jsem rád, že se našly potřebné finanční prostředky, které ty problémy napraví,“ doplnil náměstek primátora Marcel Sikora. Omítky poškozené vlhkostí budou odstraněny, ty nově provedené jsou prováděny jako sušicí omítky na bázi hydraulických pojiv a kvarcitového písku. Povrchy nových omítek budou vymalovány malířským bílým, vysoce paropropustným nátěrem.

K provedení opravy byla vypracována projektová dokumentace a následně byl přes odbor zadávání veřejných zakázek vysoutěžen zhotovitel, který by měl dát do poloviny listopadu vše do pořádku, za cenu 422 tisíc korun.