DVĚ SBÍRKY DARUJ F-M JDOU DO FINÁLE

Archiv

MM F-M, Mgr. Jana Musálková Jeckelová

6. 12. 2021

14 dní do konce zbývá dvěma sbírkám v rámci projektu DARUJ F-M. Do 20. prosince mohou lidé podpořit obnovu stodoly Faunaparku a/nebo přispět na nákup aut pro Mobilní hospic frýdecko-místecké Charity.

STODOLA

Stará stodola ve Faunaparku byla původně určena k demolici. Desítky dobrovolníků ji ale přebudovaly na multifunkční sál, ve kterém už proběhly stovky setkání a přednášek.

„Faunapark v roce 2020 uspořádal více než 30 akcí pro veřejnost, účast byla okolo tří tisíc osob. Naučné programy navštívilo na 900 dětí. Stodolu využívá široká veřejnost, školy, spolky a kluby věnující se vzdělávacím a volnočasovým aktivitám dětí a mládeže,“ uvedl náměstek primátora Jakub Míček (ANO 2011).

Stodola potřebuje další nezbytné opravy, na které můžete přispět i vy, a to na transparentní účet:

123-3108940217/0100

Spolek vyhlásil sbírku na 50 tisíc korun, stejnou částku může dostat podle pravidel programu od města.

AUTA

Ošetřovatelky a lékaři Mobilního hospice Charity Frýdek-Místek navštěvují domácnosti lidí v terminálním stádiu nemoci. Ke svému poslání nezbytně potřebují spolehlivou dopravu vlastním vozem.

„Auta využijí sestry, psycholog, sociální pracovník i duchovní pro práci v terénu, v domácnostech, kde se rodiny starají o své příbuzné. Charita tam poskytuje domácí péči a potřebnou psychologickou i duchovní pomoc,“ upřesnil náměstek Jakub Míček.

Charita F-M vyhlásila sbírku na 200 tisíc korun na pořízení dvou automobilů. Město v rámci programu DARUJ F-M vybranou částku zdvojnásobí, maximálně podle pravidel poskytne 200 tisíc korun.

Přispět na pořízení dvou vozů můžete na transparentní účet:

123-3108950247/0100

Program DARUJ F-M má letos za sebou úspěšnou sbírku na opravu věže kostela sv. Martina ve Skalici. Peníze na rekonstrukci významné renesanční památky věnovali převážně místní obyvatelé a firmy, celkem přispěli více než 300 tisíc korun. Město Frýdek-Místek podle pravidel programu přidalo 200 tisíc korun.

Více na: darujfm.cz