DARUJ F≈M: PŘISPĚJTE NA NOVÉ KOSTELNÍ LAVICE

Archiv

MM F-M, Ing. René Stejskal

1. 4. 2022

Další veřejná sbírka v rámci programu Daruj F≈M začala 1. dubna. Je zaměřena na pořízení nových lavic do kostela sv. Jana Křtitele ve Frýdku. Nahradí stávající, které pocházejí z jiných kostelů a kaplí. Materiálově a slohově nevyhovují a díky novým jednotně zpracovaným dřevěným lavicím se navíc navýší kapacita míst v kostele.

„Pokračujeme i letos v úspěšném programu Daruj F≈M. Díky sbírce budou moci být do frýdeckého farního kostela pořízeny nové dřevěné lavice, které nahradí staré lavice různých typů. Kapacita v hlavní lodi kostela se díky tomu zvětší ze současných 115 míst na 160. Za další pozitivní přínos považuji, že z kostela lze navrátit 12 lavic do kaple sv. Barbory na frýdecký zámek, kde je jejich původní místo,“ uvedl náměstek primátora pro dotace, ekonomický rozvoj a podnikání Jakub Míček (ANO 2011).

Částku, která se ve sbírce vybere, město Frýdek-Místek zdvojnásobí až do výše 200 tisíc korun.

V minulosti občané přispívali ve sbírce Daruj F≈M na opravu evangelického kostela, zvelebení okolí u chaty na Prašivé, pořízení nových varhan pro kostel v Chlebovicích, opravu věže skalického kostela, opravu střechy ve Faunaparku a pořízení automobilů pro hospic a v současné době přispívají i na pomoc lidem z Ukrajiny, kteří prchají před válkou. Tato pomoc bude využita ve Frýdku-Místku.  

Lidé a firmy mohu přispět na pořízení nových kostelních lavic od 1. dubna libovolnou částkou na transparentní účet 123-5439690207/0100.

Více o programu
na www.darujfm.cz