„Městská liga mládeže v šachu“

Archiv

26. 9. 2003

Dům dětí a mládeže Frýdek-Místek ve spolupráci s Beskydskou šachovou školou navázal na pořádání velmi populárních Městských lig mládeže v šachu. V minulém školním roce se celkem deseti turnajů zúčastnilo 705 dětí, což je jistě počet úctyhodný. Nejpočetnější bylo 3.kolo, na startu se sešlo 92 dětí. Děti byly nejen z Frýdku-Místku, ale přijížděly ze základních škol Třince, Staříče, Fryčovic, Dolních Domaslavic, Čeladné, Písku, Paskova, Skalice a Dobré. Na turnaj, přestože slouží především začínajícím a výkonnostním šachistům z šachových kroužků z okresu Frýdek-Místek, si našli cestu i děti z Polska. Do žebříku, tj. pořadí všech hráčů, kteří se zúčastňují Městské ligy, se zapsalo celkem 142 dětí.
V pátek 19. 9. proběhlo 1.kolo „Městské šachové ligy mládeže“ pro mladé šachisty od 5 až po 15 let. Tentokrát se na startu sešlo 48 šachistů, kteří byli rozděleni do sedmi lig po 6 a 8 hráčích podle výkonnosti. V nejprestižnější Extralize potvrdili svou svou šachovou sílu dva hlavní favorité a nejvýše nasazení Adam Polek a Josef Smolík. Oba dokázali s přehledem své soupeře porážet a až pomocné hodnocení rozhodlo o vítězství Adama Polka před Josefem Smolíkem, 3.místo obsadil Jan Kozel. V 1.lize došlo k velkému překvapení, když se z vítězství radoval Jiří Biolek. Příznivci královské hry byli jeho výkonem mile překvapeni, ale až další kola ukáží zda potvrdí svou formu.
Všechny zájemce o šachovou hru zveme na 2.kolo, které se uskuteční v pátek 4. 10. / 15.30-18.30 hod./ v Domě dětí a mládeže ve FM, ul.Pionýrů, Místek.

Na závěr uvádíme galérií vítězů jednotlivých lig z 1.kola
Extraliga 4.liga
Adam Polek Tomáš Pecha

1.liga 5.liga
Jiří Biolek Barbora Šmídová

2.liga 6.liga
Vladimír Biolek Jakub Horký

3.liga
Martin Klos