MŠ J. MYSLIVEČKA SE PŘEDSTAVUJE

Archiv

19. 1. 2004

V tomto školním roce jsme se poprvé představili s novým projektem pro maminky na MD. Rodiče mají možnost navštívit první pondělí v měsíci naší MŠ, aby se jejich dítě seznámilo s prostředím, kde bude brzy docházet. Již nyní zaznamenal tento projekt kladný ohlas.
Zajímavý program mají i děti pravidelně docházející. Velice se těšily na odpoledne s rodiči pod názvem „Mámo, táto, pojď si hrát.“ Pro upevnění spolupráce MŠ s rodiči jsme podnikli společný výlet do ZOO. Nadšení vyvolala i návštěva Planetária v Ostravě.
Od prosince se děti každé úterý těšily na návštěvu děvčat z Červeného kříže s projektem Evička. Zábavnou formou byly seznámeny s různými tématy týkajících se např. zdraví, bezpečnosti, pomoci starým lidem.
Vánočním posezením u stromečku se rozloučily se starým rokem. K vytvoření slavnostní atmosféry přispěly vlastní výrobou vánočních ozdob. Stoly zdobily svícny zhotovené dětmi z výtvarného a keramického kroužku. Celou třídu provoněly perníčky a cukroví vlastnoručně vyrobené. Děvčátka zabalená do vlňanek a chlapci v kožíškách s beranicemi na hlavě vrátili rodiče několik desítek let zpět do valašských vesnic, kde děti s písněmi chodily po koledě.
Po zdařilém vánočním vystoupení čekaly na ně dlouho očekávané prázdniny plné sněhu.
Rozpačitý příchod po vánočních svátcích do MŠ se vytratil ihned při vstupu, kde děti překvapily nově rekonstruované vchody. Na zkrášlení těchto prostor se děti začaly aktivně podílet vlastními výtvarnými pracemi.
Bohatá sněhová nadílka nalákala některé děti na týdenní lyžařský kurz na Zlatníku pod vedením zkušených instruktorů Stanice mladých turistů.
Ani ostatní nezůstaly zkrátka. K dobré náladě přispěla návštěva výchovného koncertu Pavla Nováka. Jeho melodické a rytmické písně proložené zajímavým povídáním je vyburcovaly k aktivnímu pohybu i zpěvu.
Další zdařilou akcí bylo „Zpívání s kytarou“ přímo v MŠ pod záštitou Domu dětí a mládeže ve Frýdku-Místku.
S blížícím se zápisem do první třídy narůstají otázky dětí: „Jaké to v té škole vlastně je?“ Odpověď našly při návštěvě 1. třídy 7. ZŠ. V průběhu jedné vyučovací hodiny se jim starší kamarádi pochlubili se svými novými vědomostmi.
V únoru naše MŠ připravuje další zajímavé aktivity, ale o těch Vám napíšeme zase příště.