Beskydy Sound přináší vzpomínku na léto – Support Lesbiens zahájí výstavu fotografií

Archiv

Milan Anděl

13. 10. 2010

Nápad na výstavu fotografií z letošního ročníku Beskydy Sound se vyvíjel postupně. Začalo to nečekaným zájmem amatérských fotografů o foto akreditace na festival. Žádný zájemce, který pořadatele ze společnosti MamiArt požádal o možnost fotografování festivalu s kvalitním fotoaparátem a zaslal obstojné snímky ze svého archivu, nebyl odmítnut. Díky tomu Beskydy Sound zaznamenávalo téměř 40 amatérských fotografů s kvalitními přístroji a s přístupem před pódium. Po festivalu začali různí fotografové spontánně zasílat neskutečné množství kvalitních snímků a pořadatelům přišlo líto je nechat ležet jen tak ladem. Proto vybrali 10 nejlepších snímků a uspořádali na Facebookové stránce festivalu soutěž o to, která fotografie získá nejvíce hodnocení „to se mi líbí“. Do soutěže se dodatečně přihlásili ještě dva fotografové. Soutěž měla nečekaně velký ohlas a pořadatelům přišlo líto, aby vítězná fotografka Veronika Ruličková odešla pouze „virtuálně“ s titulem oficiální fotograf Beskydy Sound 2011. „Proto jsme se rozhodli udělat slavnostní vernisáž v hudebním klubu Stoun, který již několik let hudební festival Beskydy Sound spolupořádá,“ říká za pořadatele Milan Anděl.

Výstava bude zahájena slavnostním předáním vítězné fotografie se zlatou plaketou „NEJLEPŠÍ SNÍMEK BESKYDY SOUND 2010“ její autorce Veronice Ruličkové a křtem kopie tohoto nejlepšího snímku, který bude ve Stounu společně s dalšími 11 úspěšnými fotografiemi vystaven. Křest a předání obstarají muzikanti ze Support Lesbiens, The Cornflakes a Najzar – tedy kapel, které v minulosti na Beskydy Sound vystoupili.

Vernisáž výstavy probíhá současně s koncertem kapely Support Lesbiens, kteří vystoupí ve Frýdku-Místku poprvé od roku 2007, kdy hráli právě na Beskydy Sound, ve Stounu se objeví po neuvěřitelných 7 letech! Předskokany Supportů jsou frýdecko-místečtí Najzar. Vstupenky v obvyklých předprodejích stojí 220 korun.

Foto: Vítězný snímek Veroniky Ruličkové zaznamenal zpěváka Márdiho z Vypsané fixy