Mateřinkám bude tepleji

Archiv

MM F-M, Petr Pavelka

7. 4. 2011

Statutární město Frýdek-Místek získalo z Operačního programu Životní prostředí 86,5 milionů korun na snížení energetické náročnosti u 11 školních budov. Celkové náklady na tyto úpravy jsou předpokládány ve výši 158 milionů korun.
„Projekty, u nichž jsme uspěli se žádostmi o dotace z Evropské unie byly zaměřeny na výměnu oken a zateplení obvodových zdí a střech,“ připomněl náměstek primátora Michal Pobucký, kterého potěšilo, že jej vedení navštívených mateřinek informovalo o velké vstřícnosti rodičů i okamžitých efektech po provedených úpravách. „Jsme rádi, že se vše zvládá organizačně, že rodiče mají pochopení a někteří se dokonce sami nabízejí, že pomohou při úklidu. Je vidět, že si změn k lepšímu váží a o to více nás těší, že se nám potřebné finance z Evrospké unie podařilo získat,“ říká Michal Pobucký.
Zateplení obvodových konstrukcí, výměny oken, vstupních dveří a zateplení střech se již dočkala Základní a mateřská škola Frýdek-Místek, El. Krásnohorské 2254, Základní škola a mateřská škola Frýdek-Místek, Lískovec, K Sedlištím 320 a Mateřská škola na ulicí Slezská 770. Náměstek primátora Michal Pobucký se přesvědčil, že se k nim brzy úspěšně přidají i Mateřská škola na ulici F. Čejky a K Hájku.