Časově omezené parkování na 8. pěšího pluku

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

23. 5. 2012

Cílem je zamezit tomu, aby na ulici dlouhodobě parkovali své vozy převážně obyvatelé okolních domů a zaměstnanci zde sídlících firem a naopak poskytnout bezplatná parkovací místa pacientům zdravotnických zařízení, která jsou na této ulici, klientům přilehlých obchodů a podniků, ale také návštěvníkům města.

Přesné podmínky časově omezeného parkování na ulici 8. pěšího pluku jsou uvedeny v příslušném nařízení města, které bude v nejbližší době zveřejněno i na internetových stránkách města. Začátkem července, bude na ulici 8. pěšího pluku umožněno parkování pouze na základě parkovacího lístku, který bezplatně vydá parkovací automat. Parkovací lístek bude mít platnost maximálně 3 hodiny. Po této době by měl řidič svůj vůz přeparkovat. Na dobu platnosti parkovacích lístků dohlédnou strážníci městské policie. Časově omezené parkování na ulici 8. pěšího pluku bude v platnosti pouze v pracovní dny, a to v době od 7 do 17 hodin.

Náklady na revitalizaci ulice 8. pěšího pluku činily 103 miliony korun, přičemž téměř 93 milionů z celkové částky bylo hrazeno z Evropské unie, přesněji z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko. V souladu s platnými podmínkami poskytnutí dotace nemůže být parkování na této ulici po určitou dobu zpoplatněno.