Nouzový stav skončil, na úřadech je nutné stále dodržovat hygienická opatření

Archiv

MM F-M, Jana Matějíková

18. 5. 2020

Co se týká chodu magistrátu, v provozu jsou bez omezení všechna pracoviště a odbory. I nadále bude nutné chránit si nos a ústa rouškou, dezinfikovat si ruce a držet dvou metrové rozestupy.

Vstup do budovy magistrátu na ulici Politických obětí v Místku (OP, pasy, ŘP, registr vozidel, pokladna, …) bude nadále možný pouze zadním vchodem, ze strany od parkoviště, a to z důvodu poruchy hlavních dveří. Jejich oprava potrvá zhruba dva měsíce.

Úřad se bude po každém pracovním dni dezinfikovat (otírání klik, schodišťových madel a vytírání dezinfekčním přípravkem).

VÝZVA

Magistrát vyzývá občany, aby i přesto, že je úřad v plném provozu, zvážili, zda je nutné jej osobně navštívit. Stále je možné většinu záležitostí vyřídit telefonicky nebo elektronicky (e-mail, datová schránka).

KONTAKTY

Pro hladší průběh návštěvy magistrát doporučuje, aby občané předem telefonicky kontaktovali daný odbor, který chtějí navštívit, a dohodli si schůzku. Telefonické kontakty – https://www.frydekmistek.cz/cz/magistrat/kontakty (po kliknutí na jméno úředníka, zaměstnance se rozbalí e-mailový kontakt).

REZERVAČNÍ SYSTÉM

Pro agendy občanských průkazů, cestovních dokladů, řidičských průkazů a evidenci vozidel je opět spuštěn rezervační systém. https://rezervace.frydek-mistek.qtcloud.cz/ .

POKLADNY

Pokladny jsou v provozu jak na magistrátu ve Frýdku na ulici Radniční 1148, tak v budově magistrátu na ulici Politických obětí v Místku.

Připomínáme, že splatnost poplatku za odpad a psy byla posunuta o tři měsíce, tedy až na 31. srpna 2020. Na zaplacení poplatků za odpad a psy je tedy dostatek času. Také složenky do schránek budou rozesílány později než obvykle, a to v červnu.

ÚŘEDNÍ HODINY

Základní úřední hodiny magistrátu jsou v pondělí a středu od 8 do 17 hodin a ve čtvrtek od 13 do 15 hodin. Pokladny a podatelny jsou přístupné od pondělí do pátku a například živnostenský úřad, matrika, evidence vozidel, řidičáky, občanky a pasy mají rozšířené úřední hodiny – viz https://www.frydekmistek.cz/cz/magistrat/uredni-hodiny